Ποινή φυλάκισης στον «Έντι ο Πόντιος» - Ο φρουρός του «Τσικίτο» που ντρόπιασε την αστυνομία

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το δικαστήριο στον γνωστό Ελλάδη Σουσανίδη, άλλως «Έντι ο Πόντιος», ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Γιώργου Γεωργίου άλλως «Τσικίτο», ο οποίος δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή την 1η Μαρτίου του 2016 από απόσταση περίπου 150 μέτρων.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον «Έντι» σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για κατοχή και μεταφορά 650 γραμμαρίων κοκαΐνη.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο απασχόλησε επανειλημμένα τις αρχές και ενώ είχε κηρυχθεί εχθρικός για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και απελάθηκε, επισκεπτόταν συχνά την Κύπρο μέσω κατεχομένων.

Ο Σουσανίδης κατηγορούσε πέντε άτομα ότι προσπάθησαν να τον χρηματίσουν με ποσό 500 χιλιάδων ευρώ ώστε να μην καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε ποινική υπόθεση.

Ωστόσο, τελικά κατάφερε να κηρυχθεί ως εχθρικός μάρτυρας αντιμετωπίζοντας ο ίδιος ποινικές ευθύνες καθώς αναίρεσε τα όσα είχε καταθέσει λέγοντας πως «δεν ήταν στα καλά του γιατί πέθανε φίλος του στα χέρια του» αναφερόμενος στον «Τσικίτο» .

Επίσης ο Σουσανίδης είχε απασχολήσει τις αρχές στους εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων στη Λάρνακα 2012-2013 και είχε χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, κατονομάζοντας τον Άθω Ευθυμίου ως συνεργό του και ως εγκέφαλο των εμπρησμών, τον Λάζαρου Φιλίππου.
 

Ωστόσο, η υπόθεση «έπεσε» αφού ο Σουσανίδης κρίθηκε αναξιόπιστος. Μάλιστα, στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι τα όσα καταλόγιζε στον Ευθυμίου ο Σουσανίδης σε μια περίπτωση, θα μπορούσε να τα πετύχει μόνο ο «υπερήρωας Σούπερμαν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δικαστήριο.

Είχε απελαθεί αλλά… επισκεπτόταν κρατούμενο με συνοδεία αστυνομικών

Στη συνέχεια όπως αποκαλύφθηκε ο Σουσανίδης επισκέφτηκε σε πέντε περιπτώσεις κρατούμενο στα αστυνομικό κρατητήρια Αραδίππου προσπαθώντας να τον πείσει να μαρτυρήσει σε βάρος του Ευθυμίου.

Μάλιστα, ο Σουσανίδης, όταν επισκέφθηκε τον κρατούμενο, συνοδευόταν από τον Γιώργο Γεωργίου, άλλως «Τσικίτο», που δολοφονήθηκε και από δύο αστυνομικούς του ΤΑΕ καθώς και άλλα πρόσωπα.

Το παράδοξο τότε ήταν ότι ο Σουσανίδης είχε απελαθεί ως «ενεστώσα απειλή» για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και επέστρεψε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα και όχι μόνο δεν συνελήφθη αλλά χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας κατηγορίας με απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, σε υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλέξει και τον εαυτό του.
 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)
Οικονομικές διαφορές πίσω από την ρίψη χειροβομβίδας και τις απειλές-Υπό κράτηση οι τρεις συλληφθέντες
Απόρριψη αναπομπής περί Αστυνομίας νόμου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών