Ένας επιχειρηματίας και ένας τραπεζίτης στο ίδιο κελί της πτέρυγα 2 των Κεντρικών φυλακών

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς και πρόστιμο €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.
 
Ο Αντρέας Ηλιάδης μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές, εκεί όπου βρίσκονται πλέον και άλλοι επώνυμοι, και έχει τοποθετηθεί στο ίδιο κελί με τον επιχειρηματία Χρίστο Ορφανίδη, στην πτέρυγα 2. Ο επιχειρηματίας εκτίει ποινή φυλάκισης 14 μηνών για υπόθεση έκδοσης ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού 400 χιλιάδων ευρώ από διαφημιστικό γραφείο. 
 
 
Υπενθυμίζεται ότι στις Κεντρικές φυλακές βρίσκεται και ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρώην βουλευτής για την υπόθεση ΣΑΠΑ, καταδικασθέντες για την Δρομολαξιά ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες ποινικές υποθέσεις όπου κατηγορούμενοι είναι ηχηρά ονόματα. Επίσης ποινή φυλάκισης εξέτισαν και ο Βενιζέλος Ζαννέττος, ο Χαράλαμπος Τσουρρής και ο Γρηγόρης Σουρουλλάς.
 
 
Η καταδίκη Ηλιάδη
 
Ο Ανδρέας Ηλιάδης, τότε διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, κρίθηκε ένοχος στις 14 Δεκεμβρίου 2017 για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.
 
Αναλύοντας το σκεπτικό του Δικαστηρίου σήμερα, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριάδου ανέφερε ότι αν ο κ. Ηλιάδης ήθελε να ενημερώσει τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό μπορούσε πολύ απλά να εξηγήσει την πραγματική κατάσταση, να αναφέρει τις δυσκολίες που υπήρχαν και τους αστάθμητους παράγοντες. Κάτι παρόμοιο έπραξε, πρόσθεσε η Δικαστής, την επόμενη ημέρα το πρωί, γράφοντας επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
 
Είναι προφανές πως δεν συμφωνούμε με καμία εισήγηση που έκανε ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Ηλιάδη πως χωρίς ψύχραιμη σκέψη, «έφυε του» η άστοχη απάντηση.
 
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το Δικαστήριο είναι ότι ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος «δεν ήθελε εκείνη τη χρονική στιγμή να δώσει την αληθή εικόνα», αλλά ότι αντιθέτως ήθελε να καθησυχάσει τους πάντες. 
 

Δειτε Επισης

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη εδώ και οκτώ ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία