Η δολοφονία του «Γενά» και οι τρεις «κούρσες θανάτου» με φόντο τον Ιππόδρομο

Φόνοι αλλά και βομβιστικές επιθέσεις επισκίασαν πολλές φορές τον ιππόδρομο, αφού ο τζίρος είναι «χρυσός»…. Κατά το 2004 με 2006 είχε ανοιχτεί ένας κύκλος αίματος, όπου τα κυκλώματα έλυσαν τις διαφορές τους με εκτελέσεις. Ο απολογισμός 3 νεκροί και δεκάδες βόμβες!
 
20 Δεκεμβρίου 2004…
 
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2004 άγνωστος εκτελεί τον Ντίνος Σεργίδη, άλλως «Γενάς», έξω από τα ιπποδρόμια στον Άγιο Δομέτιο.
 
Το θύμα μόλις είχε κλείσει το πρακτορείο στοιχημάτων που διατηρούσε στην περιοχή και κατευθύνθηκε στους στάβλους όπου διατηρούσε τα άλογα που είχε αγοράσει λίγο καιρό πριν.
Ο «Γενάς» υπήρξε στόχος εγκληματικής ενέργειας και στο παρελθόν και γι’ αυτό φορούσε αλεξίσφαιρο λόγω των απειλών κατά της ζωής του που δεχόταν, κάτι που γνώριζε ο εκτελεστής ο οποίος τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στο κεφάλι και το λαιμό.
 
Μετά τη δολοφονία του «Γεννά», η οικογένεια του πώλησε τα άλογα που είχε και σταμάτησε να ασχολείται με τον ιππόδρομο.
 
Σειρά πήρε ο Ψαράς
 
1 Ιουλίου 2005…
 
Λίγους μήνες μετά την δολοφονία του «Γενά», κύκλωμα του ιπποδρόμου που είχε να κάνει με δοσοληψίες, φρόντισε να βγάλει από την μέση και τον επιχειρηματία Πάμπο Ψαρά, 40 ετών.
 
Οι εκτελεστές έδρασαν παρόμοιο τρόπο όπως με τη δολοφονία του «Γενά». Έστησαν στον 40χρονο ενέδρα θανάτου σε πολυσύχναστο δρόμο στον Στρόβολο, σε ώρα αιχμής.
Οι δυο δολοφόνοι επέβεναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και λίγα μέτρα μακριά από το πρακτορείο του «Ψαρά», στην θέα του, άνοιξαν πυρ εναντίον του με αυτόματο πυροβόλο όπλο και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
 
Ο «Ψαράς» έπεσε νεκρός ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και η 32χρονη σύζυγος του.
 
Το θύμα είχε αποτελέσει στόχο βομβιστών και 6 χρόνια πριν τη δολοφονία του.
 
Ο τρίτος και τελευταίος στόχος
 
11 Απριλίου 2006…
 
Με τη δολοφονία του Γεώργιου Κύπρου άλλως «Φάντικ» έκλεισε ο κύκλος αίματος με φόντο τον Ιππόδρομο, που είχε ανοιχτεί με τη δολοφονία του «Γενά».
 
Δυο πρόσωπα έκλεισαν ραντεβού θανάτου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Στροβόλου. Όταν οι δυο δράστες συναντήθηκαν με το θύμα, τρίτο πρόσωπο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τον γάζωσε με καλάσνικοφ και έγιναν καπνός.  Στη συνέχεια διέφυγαν από την σκηνή και οι δυο που είχαν κλείσει το ραντεβού.
Ο εκτελεστής, όπως αποδείχτηκε, ήταν επαγγελματίας αφού τον γάζωσε με 20 σφαίρες εκ των οποίων οι 10 πέτυχαν το στόχο. Μάλιστα 6 από αυτές είχαν διαπεράσει την κεφαλή και το λαιμό του.
 
Ο «Φάντικ» είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με πρόσωπα από Λεμεσό και Λευκωσία και γνώριζε ότι πιθανόν να γίνει στόχος δολοφόνων, και ως εκ τούτου λάμβανε μέτρα ασφαλείας τα οποία όμως φαίνεται να μην ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την δολοφονία του.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
Νέα αναβολή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Πολυκάρπου
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»