Παραδέχθηκε το φόνο του συγκάτοικού του και πέθανε στο κελί του πριν τη δίκη

Κατηγορούμενος σε υπόθεση φόνου ήταν ο Ρώσος υπόδικος που σήμερα το πρωί απεβίωσε εντός του κελιού τους στις Κεντρικές Φυλακές σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο 57χρονος Andrei Ovsiannokov είχε παραδεχθεί τη δολοφονία του συμπατριώτη του Sergei Kiriyanov σε θεληματική του κατάθεση και παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα ξεκινούσε τον Ιανουάριο του 2018. Μέχρι τότε ο 57χρονος θα παρέμενε στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών ο 57χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και παρακολουθείτο τόσο από τους ιατρούς των φυλακών, όσο και από γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Σήμερα, ο 57χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του στο νοσοκομείο.
 
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί σχετικά η πρεσβεία του, καθότι δεν έχει οποιοδήποτε συγγενή στην Κύπρο όπως είχε αναφέρει ο ίδιος με την εισδοχή του στο Τμήμα.
 
Η στυγερή δολοφονία του Νικόλοφ
 
Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Νικόλοφ εντοπίστηκε στις 17 Νοεμβρίου στο υποστατικό όπου διέμενε κοντά στο λιμάνι της Λάρνακας, ύστερα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία για έντονη δυσοσμία στη κατοικία του.
 
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα εισόδου για να εισέλθουν στο υποστατικό, όπου εντόπισαν τον 51χρονο να βρίσκεται νεκρός με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι, ενώ έφερε τραύματα στον θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο. 
 
Στις 19 Νοεμβρίου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του Andrei Ovsiannokov 57 χρόνων από τη Ρωσία, ο οποίος και συνελήφθη ενώ σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή για εμπλοκή του στο φόνο του 51χρονου.
 
Στην κατάθεση του ανέφερε ότι ήταν φίλοι με το θύμα, προσθέτοντας ότι στις 11 Νοεμβρίου ήταν μαζί με τον 51χρονο και τον 49χρονο στο διαμέρισμα του θύματος και έπιναν. Ανέφερε ακόμα ότι σε κάποια στιγμή είδε το θύμα να κρατά δύο ποτήρια σπασμένα και να αυτοτραυματίζεται, ενώ ήταν σε έξαλλη κατάσταση.
 
Όταν η Αστυνομία μετέβη στη σκηνή το θύμα συμφιλιώθηκε με τον ύποπτο ενώ, όπως είπε μετά την αναχώρηση της Αστυνομίας, ο ύποπτος θέλησε να φύγει ωστόσο το θύμα δεν τον άφηνε και τον ξανακτύπησε, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο πάτωμα.
 
Μετά άρχισε να τον κλωτσά και έπιασε ένα μαχαίρι και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Τότε ο Andrei Ovsiannikov πήρε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη και δύο φορές στην κοιλιά. Το θύμα τότε γύρισε προς το μέρος του Ovsiannikov και προσπάθησε να του επιτεθεί ωστόσο αυτός άρπαξε άλλο μαχαίρι και του το κάρφωσε στο στήθος.
 
Σύμφωνα πάντα με τόσα ανέφερε στην Αστυνομία ο Ovsiannikov, αφού συνέφερε τον 49χρονο, τον βοήθησε να σηκωθεί και πριν βγουν από το διαμέρισμα του είπε ότι σκότωσε τον Nikolov. Ακολούθως και οι δύο έφυγαν από το μέρος με το αυτοκίνητο του 49χρονου, ο οποίος οδήγησε και μετέβηκαν στην οικία του όπου πέταξε τα ρούχα που φορούσε στον μεγάλο κάλαθο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.
 
Στις 20 Νοεμβρίου ο Andrei Ovsiannikov, παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης ενώ παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 18 Ιανουαρίου.
 

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια