Όλα όσα καταγγέλλει η μητέρα του Καλοψιδιώτη εναντίον του Δημάρχου Αγίας Νάπας

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, απέστειλε η μητέρα του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη, Κούλλα Θεοφάνους, στην αστυνομία για εξαπάτηση και κατάχρηση εξουσίας σχετικά με το «Καφενείο», που διατηρεί στην Αγία Νάπα.
 

Ο Reporter, εξασφάλισε την επιστολή και σας την παρουσιάζει αυτούσια.
 
Δείτε αυτούσια την επιστολή: 
 
Προς

ΑΡΧΗΓΟ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΤΑΕ   ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Αξιότιμοι  Κύριοι,
Από το  1994  ο αποβιώσας σύζυγος μου ενοικίασε  το ΚΑΦΕΝΕΙΟ που ευρίσκεται  στο τεμάχιο 158   με  αριθμό Εγγραφής  2/279   Φ/Σχ. 1-2910-3735, Τμήμα 12, Τεμάχιο  158   στην Αγία Νάπα , στην οδό Μακαριίου Γ’ 10 , από τώρα και στο εξης για σκοπούς της παρούσας επιστολής καλουμένου το «ΑΚΙΝΗΤΟ» ,  από τον Δήμο Αγίας Νάπας  και μετά τον θάνατο του συνεχίζω  να  κατέχω το  Καφενείο  ως Θέσμια Ενοικιάστρια μέχρι σήμερα . 

Καταγγέλλω  τον  Δήμαρχο  Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο , ότι με κατάχρηση εξουσίας   και    χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Καθ’ υπέρβαση εξουσίας  και  με σκοπό την εξαπάτηση και την καταδολίευση μου   ετοίμασε και υπέγραψε  μαζί με την Ιερά Μητρόπολη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ –ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ,   μια συμφωνία μίσθωσης ακινήτου ημερομηνίας 16/12/2014,  που ενώ η συμφωνία  υπογράφηκε το 2016,  παράνομα και δόλια παραποίησαν την ημερομηνία της και  αντί να φέρει η πιο πάνω συμφωνία ημερομηνία του 2016 την αλλοίωσαν και έβαλαν ως ημερομηνία της συμφωνίας την 16/12/2014 ,   με μοναδικό  σκοπό να καταδολιεύσει τα νόμιμα δικαιώματα μου   ως θέσμιας  ενοικίαστριας  του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.

Καταγγέλλω  τον Δήμαρχον Αγίας Νάπας με κατάχρηση  εξουσίας   υπέγραψε Σύμβαση με την Ιερά Μητρόπολη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ –ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ , ενώ  ήταν σύμβαση μίσθωσης διάρκειας  πέραν των  5 ετών , καθ’ υπέρβαση και κατάχρηση  εξουσίας δεν ζήτησε και δεν πήρε την έγκριση του Υπουργού , όπως προβλέπεται στον άρθρον  64  του Περί Δήμων Νόμο, διότι με σκοπιμότητα ήθελε να καταδολιεύσει τα νόμιμα δικαιώματα μου ως θέσμια ενοικιάστρια του  υποστατικού ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

«64.-(1) Συμβάσεις υπό ή εξ ovόματoς τoυ δήμoυ καταρτίζovται εγγράφως και φέρoυv τηv σφραγίδα τoυ δήμoυ και τας υπoγραφάς τoυ δημάρχoυ και δύo oιωvδήπoτε συμβoύλωv εξoυσιoδoτηθέvτωv επί τoύτω υπό τoυ συμβoυλίoυ
Νοείται περαιτέρω ότι συμβάσεις, η διάρκεια των οποίων υπερβαίνει τα πέντε έτη υπόκεινται εις την έγκριση του Υπουργού.»

Καταγγέλλω τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας  ότι με κατάχρηση εξουσίας  και με σκοπό την εξαπάτηση μου ως   θέσμιας ενοικιάστριας του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ  χρησιμοποιώντας  πιο πάνω κατασκευασμένο έγγραφο, που  με κατάχρηση εξουσίας ετοίμασε και υπέγραψε χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς  έγκριση από τον  αρμόδιο Υπουργό,   προσπάθησε με διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου , αριθμός Αγωγής 294/17 ,  να εξασφαλίσει  διάταγμα  με το οποίο να διατάσσομαι να παραδώσω το υποστατικό μου ΚΑΦΕΝΕΙΟ   στο οποίο μέχρι σήμερα επένδυσα πέραν των €500.000  σε ανακαινίσεις , εξοπλισμό και επίπλωση του .

Σας καλώ  , χωρίς χρονοτριβή , να διερευνήσετε άμεσα τις καταγγελίες μου εναντίον του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο , γιατί ο Δήμαρχος  έχει διαπράξει  σοβαρά Ποινικά αδικήματα , που στόχο είχαν να με αναγκάσει να παραδώσω την επιχείρηση μου ΚΑΦΕΝΕΙΟ πίσω στον Δήμο  ,  ενεργώντας  με κατάχρηση εξουσίας ,

ΛΕΥΚΩΣΙΑ    15/12/2017                 Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΣΑ 
 
                                                  ΚΟΥΛΑ  ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
 
O Δήμαρχος Αγία Νάπας, απάντησε στην επιστολή και στην καταγγελία μέσα από ανάρτηση του στο Facebook τα εξής:

«Έχει περιέλθει στην αντίληψη μου δημοσίευμα για φερόμενη καταγγελία που έγινε εναντίον μου στις αστυνομικές αρχές. Xωρίς να έχω οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση για την καταγγελία αυτή, αρνούμαι κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.


 Οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος δεν είναι νέοι και αφορούν τους ίδιους ακριβώς ψευδείς ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί προ μηνών σε δικαστικές διαδικασίες, στα πλαίσια των οποίων ο Δήμος Αγίας Νάπας προσπαθεί να εξώσει παράνομους επεμβασίες αποκαθιστώντας την νομιμότητα. Λυπούμαι πραγματικά που πρόσωπα που παράνομα κατέχουν δημόσια υποστατικά, καταφεύγουν χωρίς ενδοιασμούς σε τέτοιες αβάσιμες καταγγελίες, θεωρώντας ότι θα πιέσουν είτε το Δήμαρχο είτε το Δημοτικό Συμβούλιο να ανεχθεί παράνομες καταστάσεις που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά. Λυπούμαι επίσης που η εν λόγω πρακτική των αστυνομικών καταγγελιών υιοθετείται από συγκεκριμένους κάθε φορά που ο Δήμος λαμβάνει απόφαση για αντιμετώπιση παρανομιών.


Ανέμενα ότι μετά από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες, δεν θα ακολουθείτο αυτή η άθλια πρακτική των ανυπόστατων καταγγελιών. Ξεκαθαρίζω ότι οι όποιες καταγγελίες ή άλλες γελοίες αντιδράσεις δεν μας πτοούν στην προσπάθεια μας για αποκατάσταση της νομιμότητας και προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Καθώς οι δικαστικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες».

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία