Ειρωνεία… Φέρεται να δολοφονήθηκε από τα χέρια του γείτονα που βοηθούσε ακόμα και οικονομικά

Με τον πιο τραγικό τρόπο η αρχαία ρήση «φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες» βρήκε εφαρμογή τα ξημερώματα του Σαββάτου στον συνοικισμό του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι αρχές το χέρι που δολοφόνησε τον άτυχο 86χρονο Μιλτιάδη Κλεάνθους ήταν αυτό γείτονα που ο ηλικιωμένος ουκ ολίγες φορές βοήθησε οικονομικά.
 
Ζητούσε συνεχώς χρήματα από το θύμα ο ύποπτος
 
Η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε 29χρονο γείτονα του θύματος το οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ηλικιωμένο ο οποίος τον βοηθούσε οικονομικά ενώ φαίνεται να του είχε εμπιστευτεί το κλειδί του σπιτιού του. Σύμφωνα με την κόρη του θύματος τον τελευταίο καιρό ο 29χρονος είχε γίνει φορτικός ζητώντας συνεχώς οικονομική βοήθεια από το θύμα.
 
 
Ο ύποπτος για το ειδεχθές έγκλημα οδηγείται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού όπου η αστυνομία θα ζητήσει την κράτηση του.
 
Εκτός του συλληφθέντος η αστυνομία καταζητεί και τον συνεργάτη του, αφού η μαρτυρία που εξασφαλίστηκε αναφέρεται σε δύο πρόσωπα να διαφεύγουν από το σπίτι του θύματος.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον των αρχών αναφέρεται  πως γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου θεάθηκαν δύο πρόσωπα να πηδούν από τον χαμηλό τοίχο της μικρής οικίας και να τρέχουν στο σκοτάδι. Είχε προηγηθεί ένας θόρυβος που προερχόταν από την οικία του ηλικιωμένου και προφανώς προερχόταν από την επίθεση που δεχόταν το θύμα και την θραύση αντικειμένου, πιθανόν του φωτιστικού, με το οποίο πιστεύεται ότι χτυπήθηκε ο 86χρονος. 
 
Τον σκότωσαν για 200 ευρώ
 
Τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται να είναι οικονομικά αφού εκτιμάται ότι ο άτυχος γέροντας έπεσε θύμα ληστείας κι οι δράστες τον κτύπησαν μέχρι θανάτου. Η λεία της ληστείας ήταν μόνο διακόσια ευρώ, ποσό που είχε στην κατοχή του ο άτυχος Κλεάνθους.
 
 
Όπως εξακριβώθηκε ο 86χρονος Κλεάνθους νωρίτερα είχε κάνει ανάληψη ποσού 300 ευρώ από τον λογαριασμό του. Τα 100 τα έδωσε για την πληρωμή ασφάλειας ενώ τα άλλα 200 δεν εντοπίστηκαν εντός της οικίας του.
 
Τον 86χρονο εντόπισε νεκρό εντός της οικίας του, στον προσφυγικό συνοικισμό Λινόπετρας σε χώρο που ενώνει το καθιστικό με την κουζίνα η κόρη του, που έντρομη ειδοποίησε την αστυνομία.
Πιθανόν να τον χτύπησαν με φωτιστικό
 
Ο άτυχος Μιλιτιάδης Κλεάνθους εντοπίστηκε νεκρός σε λίμνη αίματος με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι διερευνούν οι ανακριτές της υπόθεσης αναφέρει ότι που, σύμφωνα με την ιατροδικαστή,  δεν φαίνεται να προήλθαν από πτώση.
 
 
Τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στην εξώπορτα μαρτυρούν πως κάποιος ή κάποιοι διέφυγαν μετά τη δολοφονία.  Στην αυτοψία η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα διαπιστώνει  ότι το θύμα φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος του, που προκλήθηκαν από βαρύ και με μεγάλη επιφάνεια όργανο.
 
Από τον χώρο παραλήφθηκε ένα μεταλλικό φωτιστικό το οποίο είχε πάνω αίματα για να σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις. Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου ηλικιωμένου που θα διενεργηθεί σήμερα, στις 11.30 το πρωί και  προφανώς θα καταδείξει ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα απ’ αυτά που δέχτηκε ο γέροντας. 
 
Εντωμεταξύ η νεκροψία επί της σορού του 86χρονου θα διενεργηθεί σήμερα το πρωί.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών