Τριάντα καταθέσεις για την υπόθεση πλαστογραφίας με ύποπτο 37χρονο υπάλληλο της ΑΗΚ Πάφου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες και τη λήψη καταθέσεων για την υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου με ύποπτο 37χρονο υπάλληλο της Αρχής Ηλεκτρισμού Πάφου. 

Ο 37χρονος προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης τεσσάρων ημερών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης αστυφύλακας Νικόλας Χειμώνας, για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν τριάντα περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου, από επιθεωρητές της ΑΗΚ  από ιδιοκτήτες υποστατικών και κατοικιών που βρίσκονται στην πόλη και χωριά της Πάφου για τα οποία έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά καταλληλότητας και από ιδιώτες ηλεκτρολόγους που έχουν συνυπογράψει τα πιστοποιητικά.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου Δικηγόρος Άρτεμις Σαββίδου δεν έφερε ένσταση ούτε στο διάταγμα ούτε στον αριθμό των ημερών και δήλωσε πως ο ύποπτος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Αστυνομίας, ώστε να ολοκληρώσει τις ανακρίσεις για την υπόθεση.

Ζήτησε όμως, όπως στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης, εξεταστεί κατά πόσο υπήρχε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για τον ύποπτο και δεύτερον κατά πόσο η έγκριση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των επίδικων κατοικιών δεν εξαρτάται από τις εκθέσεις του μελετητή, αλλά από επιτόπιο έλεγχο αρμοδίων επιθεωρητών της ΑΗΚ, οι οποίοι εάν δεν διαπίστωναν οποιοδήποτε πρόβλημα, θα  έδιναν την άδεια για λειτουργία των υποστατικών. 

Το Δικαστήριο ανέφερε πως αναμένεται να διερευνηθούν αυτές οι συνισταμένες, ώστε να υπάρχει αντικειμενική διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε την τετραήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου. 

Η σύλληψη του 37χρονου υπαλλήλου ημικρατικού οργανισμού έγινε από την Αστυνομία Πάφου για υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ο 37χρονος φέρεται μεταξύ των ημερομηνιών 1.12.2016 με 22.5.2017 να πλαστογράφησε έγγραφα που αφορούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτιρίων.

Ο 37χρονος, που μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου μετά τη σύλληψη του, ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, την 25η Μαρτίου του 2017 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 43χρονο ηλεκτρολόγο μηχανικό από τη Λάρνακα, ο οποίος αναλαμβάνει διάφορες ηλεκτρολογικές μελέτες για έκδοση αδειών οικοδομής, ότι στις 14.2.2017 δέχτηκε τηλέφωνο από λειτουργό της ΑΗΚ Πάφου, ο οποίος του ζήτησε όπως αποστείλει αντίγραφο της άδειας του από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία σε συγκεκριμένο αριθμό φαξ στην Πάφο. 

Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο παραπονούμενος ξέχασε να στείλει την άδεια που του ζήτησαν, έτσι την επομένη έλαβε γραπτό μήνυμα στο κινητό του, που του υπενθύμιζε να στείλει την άδειά του ούτως ώστε να αρχειοθετηθεί στο αρχείο επιθεωρητών της ΑΗΚ. Παρόλο που το μήνυμα κίνησε στον παραπονούμενο έντονη περιέργεια, αυτός τελικά προχώρησε και έστειλε αντίγραφο της πληρωμής της άδειας του στον αριθμό φαξ που του δόθηκε. 

Αργότερα, αφού ήταν προβληματισμένος και ανήσυχος για το γεγονός, έλεγξε μέσω της εφαρμογής “show caller” τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από τον οποίο δέχτηκε το γραπτό μήνυμα και διαπίστωσε ότι το πρόσωπο που του απέστειλε το μήνυμα ήταν ο ύποπτος, ο οποίος όπως έμαθε εργάζεται στην ΑΗΚ, αλλά δεν τον γνωρίζει ούτε προσωπικά ούτε επαγγελματικά.

Μετά  από κάποιες ενέργειες που έκανε κατέληξε στα χέρια του παραπονούμενου ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας ηλεκτρικής εγκατάστασης, το οποίο όπως διαπίστωσε έφερε τροποποιημένη σφραγίδα του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά και διαφορετική υπογραφή από τη δική του.

Όπως μάλιστα ανέφερε στην κατάθεση του, ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε μελέτη στη συγκεκριμένη οικία για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της και σε καμία περίπτωση δεν έδωσε την συγκατάθεση του σε οποιοδήποτε πρόσωπο να χρησιμοποιεί τη σφραγίδα και την υπογραφή του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»