Απάντηση Κληρίδη στην Ένωση Συντακτών: Ούτε απείλησα ούτε εκφόβισα κανένα

Ούτε απείλησα ούτε εκφόβισα κανένα, απλά εξήγησα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατεύονται οι διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με αφορμή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου.
 
Η Νομική Υπηρεσία, με χθεσινή της ανακοίνωση, σημείωνε ότι οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις δύο εν εξελίξει έρευνες για την υπόθεση της υποκλοπής και δημοσίευσης των ηλεκτρονικών δεδομένων της Εισαγγελέως δυνατόν να συνιστούν ποινικό αδίκημα που επισύρει φυλάκιση τριών χρόνων, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις ενόσω εκκρεμεί αστυνομική και πειθαρχική έρευνα».
 
Ξεκαθάριζε ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη η οποία είναι ενδεχόμενο να επηρεάσει οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας, ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση 3 χρόνων».
 

 
Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι «η ελευθεροτυπία είναι ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται. Αντιθέτως διαφυλάσσεται και ενισχύεται από όλους τους θεσμούς σε μια ευνομούμενη πολιτεία», προσθέτοντας ότι «υπό το πρόσχημα της ευνομίας και της ευταξίας δεν μπορεί να επιχειρείται συρρίκνωση ή παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας».
 
Σύμφωνα με την ΕΣΚ, «στην υπόθεση με τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, η ποινική πτυχή της υποκλοπής αυτών των μηνυμάτων - που ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους - έπαψε να έχει πρωτεύουσα σημασία, λόγω του περιεχομένου αυτών των μηνυμάτων, που άπτεται καίρια του δημόσιου συμφέροντος».
 
Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΕΣΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε  ότι απλά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατεύονται οι διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, και ούτε απείλησε ούτε εκφόβισε κανένα.

Δειτε Επισης

Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»