Μας χτύπησαν και μας συνέλαβαν αναίτια λένε οι Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα

 
Θύματα αστυνομικής βίας και αναίτιων συλλήψεων καταγγέλλουν ότι έπεσαν Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα, μέλη της “ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ” οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.
 
Όπως αναφέρει η οργάνωση με ανάρτησή της στη σελίδα της στοFacebook όταν έφθασαν στο σημείο της διαμαρτυρίας, ακριβώς έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, “’ένστολοι’ με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος”, προσπάθησαν να τους απωθήσουν αφού πρώτα τους “χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα”.
 
“Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις”, προσθέτουν στην ανάρτησή τους.
 
 
Χθες η οργάνωση ανάρτησε βίντεο από τη διαμαρτυρία τους έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, στο οποίο φαίνεται σε κάποια στιγμή οι αστυνομικοί να ζητούν από τους φοιτητές να οπισθοχωρήσουν, και τότε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φοιτητές αρνήθηκαν και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.
 
 
Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις Κύπριων φοιτητών.
 
Ο αριθμός των φοιτητών που προσήχθησαν στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών ανήλθε στους 56, ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ, οι Κύπριοι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι όνταςι καλά στην υγεία τους.
 
 
Για τα επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωση και το ΕΛΑΜ, στην οποία καταδίκασε τις “αδικαιολόγητες προσαγωγές των 60 περίπου Κυπρίων φοιτητών, από την κυβέρνηση του Τσίπρα”, ζητώντας “την άμεση αποφυλάκιση τους, αφού μέχρι την στιγμή που γραφόταν το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, αρκετοί φοιτητές παραμένουν υπό σύλληψη”.    
 
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)