Ο λειτουργός των τ/κ περιουσιών, το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και το διαβατήριο σε αλλοδαπή

Εργαζόταν στο τμήμα τ/κ περιουσιών, μπλεγμένος σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και πήρε χρήματα για έκδοση διαβατηρίου σε αλλοδαπή.
 
Τη σχέση που είχε με την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκάλυψε πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου, καθώς και την πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τις τ/κ υπηρεσίες διερευνά η Αστυνομία για τον υπάλληλο του Υπουργείου εσωτερικών στην Πάφο που συνελήφθη χθες μαζί με άλλα δύο πρόσωπα αφού φέρονται να μεσολάβησαν για την έκδοση διαβατηρίου αλλοδαπής.
 
Ο υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών που φόρεσε χειροπέδες εργαζόταν στο τμήμα τ/κ περιουσιών και μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες φαίνεται να λειτουργούσαν ως κύκλωμα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο παραπονούμενος άνδρας της αλλοδαπής η οποία θα γινόταν κάτοχος του διαβατηρίου προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία στην οποία ανέφερε ότι έδωσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ στον λειτουργό του Υπ. Εσωτερικών για να προωθήσει την έκδοση του διαβατηρίου με τη μεσολάβηση δύο ιδιωτών αλλά το διαβατήριο δεν το έλαβε ποτέ.
 
Η αστυνομία αφού εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης κατά των τριών προσώπων  συνέλαβε τους τρεις κατηγορούμενους και ανακρίθηκαν μέχρι αργά το βράδυ.  Οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίας για υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς.
 
Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να διασυνδέεται με την υπόθεση παράνομης κατοχής και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων που έφερε στο φως πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου και αφορούσε δύο αμφορείς.
 
Σημειώνεται πως για τον υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο των τ/κ περιουσιών που επίσης αποκάλυψε ο Δήμαρχος Πάφου.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»