«Τριήμερο» στην Κακοπετρία και για την αστυνομία – Ενισχύει την παρουσία της για αποφυγή επεισοδίων

Πιο έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην Κακοπετριά προς αποφυγή επεισοδίων μεταξύ μαθητών που πραγματοποιούν εκδρομές στο εν λόγω ορεινό θέρετρο, όπως προκύπτει από συνάντηση που είχαν οι οργανωμένοι γονείς με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η συνάντηση μεταξύ της Γραμματείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και του Υπουργού Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και σε αυτήν συνάντηση παρευρέθηκαν και ανώτεροι αξιωματικοί του Αστυνομικού Σώματος. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα από μαθητές, κατά τη διάρκεια εκδρομής/διανυκτέρευσης τους στην Κακοπετριά, και πιθανά μέτρα για πρόληψη και αποτροπή ανάλογης συμπεριφοράς στο μέλλον.
 
Οι οργανωμένοι γονείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το φαινόμενο και ζήτησαν να ενημερωθούν από την Αστυνομία για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την εκδήλωση των επεισοδίων, αφού οι επισκέψεις των μαθητών θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου περίπου.
 
Όπως σημειώνεται ο Υπουργός ενημέρωσε τη Συνομοσπονδία ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς την Αστυνομία για την λήψη αυστηρών μέτρων προς αποτροπή επανάληψης των όσων έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα. «Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι πιο έντονη καθ΄ όλη την διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων των μαθητών στο θέρετρο τόσο για την προστασία των ίδιων των μαθητών όσο και για προστασία των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών τους. Θα εφαρμοστούν επίσης και άλλα μέτρα για αποτροπή και καταστολή του φαινομένου» προστίθεται.
 
Οι οργανωμένοι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον μέχρι τώρα χειρισμό του θέματος εκ μέρους της Αστυνομίας και δήλωσαν την στήριξη τους προς την Αστυνομία καθώς και την ετοιμότητα τους για συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για εξάλειψη του φαινομένου. Παράλληλα δεσμεύτηκαν όπως ενημερωθούν άμεσα όλοι οι γονείς για τα όσα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στη συνάντηση.
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα