Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της οδικής αστυνόμευσης τους 10 πρώτους μήνες του 2017

Σημαντικό εργαλείο στο έργο της αστυνόμευσης και της προστασίας των πολιτών, αποτελεί η μέθοδος της οδικής αστυνόμευσης (road policing) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αποτελέσματα της μεθόδου της οδικής αστυνόμευσης, κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2017, είναι άκρως εντυπωσιακά όσον αφορά τον αριθμό των υποθέσεων που εντοπίστηκαν, αλλά και αυτών που εξιχνιάστηκαν με τη βοήθεια του θεσμού αυτού.

'Οπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, μέσω της οδικής αστυνόμευσης, κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2017, εντοπίστηκαν ή συνελήφθησαν 65 αναζητούμενα πρόσωπα και εντοπίστηκαν 41 κλοπιμαία ή αναζητούμενα οχήματα. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από τους ελέγχους προέκυψαν 144 υποθέσεις παράνομης κατοχής ναρκωτικών, 82 υποθέσεις παράνομης μεταφοράς όπλων και επιθετικών οργάνων και 46 υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας.
 
Συνολικά, κατά το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους, η μέθοδος της οδικής αστυνόμευσης είχε συμμετοχή στη διερεύνηση 1122 υποθέσεων. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από τις υποθέσεις που εντοπίστηκαν με τη μέθοδο αυτή, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περσινής χρονιάς, κατά την οποία οι υποθέσεις αυτές ανήλθαν στις 441.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της μεθόδου αυτής, κατά τον Οκτώβριο του 2017, εντοπίστηκαν έξι καταζητούμενα πρόσωπα και τρία κλοπιμαία ή αναζητούμενα οχήματα. Παράλληλα, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψαν συνολικά 158 υποθέσεις που αφορούν διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών, 31 υποθέσεις παράνομης κατοχής ναρκωτικών και έξι υποθέσεις παράνομης κατοχής οπλισμού και επιθετικών οργάνων.
 
'Οπως αναφέρεται, η Αστυνομία εφαρμόζει την οδική αστυνόμευση  από το 2013 με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μέσα από τους ελέγχους τροχαίας που διενεργούνται στο οδικό δίκτυο. Η μέθοδος αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι τα πρόσωπα που διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα/αδικήματα, πιθανόν να είναι και οδηγοί, και ανά πάσα στιγμή τα μέλη της Τροχαίας αναμένεται ότι θα τους συναντήσουν στους δρόμους.
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα