Από τα emails της Λοϊζίδου στα emails της Ροζίτας – H διαφορετική θέση της Επιτρόπου

Μετά τη διαρροή των emails της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου, νέα emails βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αυτή την φορά αφορούν την κατηγορούμενη για το φαγοπότι στο ΤΕΠΑΚ Ροζίτα Παυλίδου.

Και αυτό με αφορμή την ομολογία της Ροζίτας, η οποία ήρθε από την «εξωτερική» αφού ενώ εμφανιζόταν «σκληρή», ξαφνικά δύο μέρες πριν της απαγγελθούν κατηγορίες παραδέχθηκε ενοχή, ενέπλεξε στο σκάνδαλο άλλα πρόσωπα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έδωσε στην κατάθεση της πολιτικές προεκτάσεις καθώς αναφέρθηκε σε αξιωματούχο του ΑΚΕΛ τον οποίο όμως δεν κατονόμασε.
 

Η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου – Νικολαίδου, χθες με ανακοίνωση ανέφερε, σε σχέση με τη διαρροή των emails της Εισαγγελέως, ότι «ο νόμος δεν απαγορεύει τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, όταν υπάρχει υπέρτερο δημόσιο συμφέρον ενημέρωσης του κοινού. Το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι απόλυτο δικαίωμα».

Σε σημερινές δηλώσεις της η Επίτροπος σε σχέση με τα emails της Ροζίτας που είδαν τον φως της δημοσιότητας, μίλησε για ενδεχόμενο παραβίασης της προσωπικής ζωής.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Active, η κα. Ειρήνη Λοϊζίδου υπέδειξε τους κινδύνους γύρω από τη δημοσίευση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της κατηγορούμενης.

Δικαιολογώντας την αντίθεση της χθεσινής ανακοίνωσης της, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένας κανόνας που να αφορά όλες τις υποθέσεις, επισημαίνοντας ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Στην περίπτωση της Ροζίτας επισήμανε ότι πρόκειται για υπηρεσιακό email σε αντίθεση με αυτό της Εισαγγελέως, χωρίς όμως όπως ανέφερε να μην τίθεται θέμα προστασίας της ιδιωτικής της ζωής.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ροζίτα Παυλίδου κατηγορείται για φαγοπότι εκατομμυρίων από κρατικούς προϋπολογισμούς και στην υπόθεση της υπάρχει δημόσιο συμφέρον.
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης