Άνω κάτω η Νομική Υπηρεσία - Μετακινείται η Λοϊζίδου και αρχίζει ποινική έρευνα

Τα πάνω κάτω έφεραν οι αποκαλύψεις όπου η ανώτερη λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας Ελένη Λοϊζίδου απέστελλε email με πληροφορίες από υποθέσεις που χειριζόταν η Νομική Υπηρεσία, στην Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας.

Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, ο Γενικός Εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του άφησε ακάλυπτη την κ. Λοϊζίδου θέτοντας θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και τονίζει ότι προκύπτουν σοβαρά θέματα από τους χειρισμούς της ανώτερης λειτουργού.

Αυτή τη στιγμή η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αφού οι ενέργειες της κ. Λοϊζίδου αφήνουν εκτεθειμένη την Υπηρεσία. 

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, ο Κώστας Κληρίδης ενημέρωσε για τη μετακίνηση της κ. Λοϊζίδου ενώ διέταξε την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε επίσης "την εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε πειθαρχικού αδικήματος από την Εισαγγελέα με βάση τις πρόνοιες του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου" .
 
Επίσης αποφάσισε "την έναρξη αστυνομικής έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και την δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως, εφόσον τόσο η υποκλοπή όσο και η δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων χωρίς να τηρηθούν οι πρόνοιες του νόμου, συνιστούν ποινικό αδίκημα".

Αυτούσια η πρώτη ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα


"Σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στη δημοσίευση του περιεχομένου ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ε. Λοϊζίδου, ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει τα ακόλουθα:

Το θέμα που προέκυψε έχει πολλές πτυχές, μεταξύ των οποίων, και οι ακόλουθες:

1.    Θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

2.    Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής, στα οποία γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα.

3.    Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού αιτημάτων για παροχή δικαστικής συνδρομής προς τις Aρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί.

4.    Ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, τα οποία στοιχεία εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του και για συναφή θέματα.

5.    Θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να σχολιάσει και να δημοσιοποιήσει απόψεις ως προς το περιεχόμενο και την ουσία φερόμενων υποκλαπέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μάλιστα ενόσω εκκρεμούν προς διεκπεραίωση είτε δικαστικές διαδικασίες είτε αιτήματα δικαστικής συνδρομής.


Ως προς τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από χειρισμούς που έγιναν αναφορικά με τα προαναφερθέντα, ο Γενικός Εισαγγελέας θα επιληφθεί τούτων τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις, το ταχύτερο δυνατόν."

 

ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ