Γνωμάτευση Λουκαΐδη βρίσκει «λανθασμένη» την απόφαση του Ανωτάτου για το θάνατο του Καραπατέα

Στο δικηγόρο Λουκή Λουκαΐδη απευθύνθηκε η οικογένεια Καραπατέα με σκοπό να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με το θανατηφόρο δυστύχημα που στοίχισε της ζωή του 27χρονου γιού της οικογενείας Πέτρου Καραπατέα, τον Αύγουστο του 2013.

H οικογένεια Καραπατέα θεωρεί άδικη την απόφαση του Ανωτάτου να μειώσει την ποινή που επιβλήθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο από ένα χρόνο σε τρεις μήνες και ζήτησε τη βοήθεια του κ. Λουκαΐδη, ο οποίος τους ενημέρωσε πως οι αποφάσεις του Ανωτάτου δικαστηρίου δεν αλλάζουν και πως δεν υπάρχει περιθώριο προσφυγής στο ΕΔΑΔ καθώς έληξε η προθεσμία.

Ωστόσο, ο κύριος Λουκαΐδης με τη βοήθεια εμπειρογνώμονα, εξέτασε το υλικό της υπόθεσης και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η απόφαση είναι λανθασμένη.
 
Δείτε αυτούσια την γνωμάτευση του κ. Λουκαΐδη:

 Η οικογένεια Καραπατέα, μετά την απόφαση του Ανωτάτου, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο του Ανώτατου δικαστηρίου, όπου κατάγγελλαν ότι αντικαταστάθηκαν στοιχεία με άλλα τα οποία ήταν «ψεύτικα», όπως αναφέρεται στην επιστολή η οποία κάνει λόγο για «διαφθορά».

Αυτούσια η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα και τον Προέδρο του ανώτατου δικαστηρίου, κ. Μ. Νικολάτο.
 
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
 
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 ο Κυριάκος Συλλούρης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους για τη δολοφονία του Πέτρου Σεμπάστιαν Καραπατέα.
 
Στο πλαίσιο της έφεσης, στις 20 Δεκεμβρίου 2016, τρεις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, «ΑΛΛΑΞΑΝ» τα αστυνομικά γραπτά, ομιλούμενα και φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία εισάγοντας ΝΕΑ & ΨΕΥΤΙΚΑ στοιχεία. Αυτά τα νέα στοιχεία δεν ακούστηκαν ούτε αναφέρθηκαν προηγουμένως, ούτε από την αστυνομία, τον εισαγγελέα, την υπεράσπιση ούτε σε καμία στιγμή στο Πρωτόδικο Δικαστήριο. Αυτά τα νέα στοιχεία επινοήθηκαν μόνο από τους ίδιους τους τρεις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου. Βρήκαν τον κατηγορούμενο ένοχο για τη δολοφονία του Πέτρου Σεμπάστιαν Καραπατέα με την εγωιστική και επικίνδυνη οδήγηση του, αλλά η ποινή φυλάκισης του 1 έτους μειώθηκε σε «χρόνο εξυπηρέτησης» και ο γιός του εξέχοντα πολιτικού απελευθερώθηκε για τα Χριστούγεννα στο σπίτι.
 
Ένας δικαστής μπορεί να κάνει ένα τίμιο λάθος. Τρεις δικαστές όμως, εισάγουν τις δικές τους ΝΕΕΣ μαρτυρίες διαφθοράς. Αυτή η διαφθορά από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδεκτή.
 
Εστάλησαν επιστολές ενημερώνοντας τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου. Με τις απαντήσεις τους μας ενημέρωσαν ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι «οριστική και αμετάκλητη».
 
Δεν έδωσαν απάντηση στο ερώτημα - «Τι συμβαίνει όταν και οι τρεις δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου αγνοούν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Πρωτόδικο δικαστήριο, αλλάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, εισάγουν τα δικά τους και η τελική αναμφισβήτητη απόφαση τους μυρίζει τη διαφθορά»; Η αλλαγή των αποδεικτικών στοιχείων είναι η διαφθορά.
 
Είναι αυτή η ανέντιμη απόφαση οριστική και αμετάκλητη; Κύριε Εισαγγελέα και Πρόεδρε του Ανώτατου Δικαστηρίου, περιμένουμε την απάντησή σας.
 
Κυριάκος Καραπατέας.

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις