Ο χάρτης της ενέδρας του Γλύκα υπό την «ομπρέλα» των αρχών – Είδε τον εκτελεστή (pics)

Έρευνες στη σκηνή όπου διαπράχθηκε χθες αργά το απόγευμα η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πανίκου Παναγιώτου άλλως «Γλύκας» στους Αγίους Ομολογητές, διενέργησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ανακριτές.
 
Ο 40χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, στο αριστερό ζυγωματικό, τη δεξιά πλευρά του λαιμού και τη δεξιά ωμοπλάτη, με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.
 
Ο εκτελεστής, φαίνεται να ήταν «διαβασμένος» και να γνώριζε τις κινήσεις του «Γλύκα».
 
Ως εκ τούτου, του έστησε καρτέρι, και 5 λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα, όταν το θύμα στάθμευσε το όχημα του στην πολυκατοικία όπου διαμένει στην οδό Ρήγα Φεραίου και επιχειρούσε να εισέλθει στο κτήριο, ο εκτελεστής άνοιξε πυρ εναντίον.
Ο 40χρονος σωριάστηκε στο έδαφος και εντοπίστηκε αιμόφυρτος από ένοικο της πολυκατοικίας ο οποίος σήμανε αμέσως συναγερμό στην αστυνομία.  
 
Από τις έρευνες στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 5 κάλυκες ενώ όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο «Γλύκας» έδωσε κάποιες λεπτομέρειες και στοιχεία σε σχέση με πρόσωπο που αντιλήφθηκε ότι ήταν ο δράστης.
Ο εκτελεστής έδρασε κάτω από τη μύτη της αστυνομίας η οποία από χθες το πρωί είχε μετατρέψει ολόκληρη την Λευκωσία σε απόρθητο φρούριο ενόψει της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι καθώς και της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Μάλιστα την ώρα που ο δράστης άνοιξε πυρ, στον αέρα βρισκόταν το ελικόπτερο της αστυνομίας που διενεργούσε περιπολίες και ενδεικτικές είναι και οι σημερινές φωτογραφίες με το ελικόπτερο το οποίο συνεχίζει να συμμετέχει στα μέτρα ασφαλείας.
Όπως θα δείτε στο χάρτη, η πολυκατοικία που διαμένει το θύμα και η σκηνή του εγκλήματος, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Προεδρικό όπου κατά τον επίμαχο χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθετε δείπνο στον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο εκτελεστής και οι συνεργοί του  εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα μάτια της αστυνομίας ήταν στραμμένα αλλού ή αν έκαναν επίδειξη δύναμης αγνοώντας την παρουσία της αστυνομίας σε όλη την πρωτεύουσα.
 
Η αστυνομία άρχισε την λήψη καταθέσεων και διενεργεί εξετάσεις σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη ενώ δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην πολυκατοικία και ως εκ τούτου οι ανακριτές ψάχνουν βίντεο από άλλα σημεία της περιοχής.
Επίσης άγνωστο εάν ο εκτελεστής διέφυγε με όχημα ή μοτοσικλέτα.
Πρόκειται για την τρίτη ενέδρα που στήθηκε κατά το 2017, εκ των οποίων οι δυο ήταν δολοφονίες από τις οποίες έπεσαν νεκροί ο Άντρος Ροδοθέου και ο Κυριάκος Χατζησάββας. Οι δολοφόνοι μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν ενώ οι δυο δολοφονίες κατέληξαν στα συρτάρια με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, με φόντο τον υπόκοσμο.   
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο