Στο «ψυγείο» η ψήφιση για τους στημένους αγώνες – «Για άλλη μια φορά αδιάβαστος ο Ιωνάς»

Αναβλήθηκε στη Βουλή η συζήτηση του Νομοσχεδίου για Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων μετά από αίτημα του Βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη.
 
Ζητώντας αναβολή, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ εξήγησε πως χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για να διευκρινιστεί το θέμα στο οποίο αναφέρεται με επιστολή του προς την Επιτροπή Παιδείας ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
Ο κ. Ορφανίδης είπε πως ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου ενημερώνει την Επιτροπή, σε συνέχεια ερωτήματος του Προέδρου της Επιτροπής, ότι στο παρόν στάδιο δεν θα προωθηθούν οι διαδικασίες κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της Χειραγώγησης των Αθλητικών Αγώνων επειδή κράτη – μέλη της ΕΕ δεν έχουν εξουσιοδοτήσει την ΕΕ να υπογράψει τη Σύμβαση.
 
 
«Αδιάβαστος ο Ιωνάς»
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης σημειώνει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέμενε να ψηφιστεί άρον-άρον τον νόμο αφού διαβεβαίωσε τη Βουλή πως όλες οι χώρες της Ε.Ε στηρίζουν το νομοσχέδιο.
 
Όπως σημειώνει ωστόσο ο κύριος Ορφανίδης πληροφορήθηκε ο ίδιος προσωπικά πως αρκετές χώρες της Ε.Ε δεν στηρίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη Μάλτα που αρνείται να το συζητήσει πόσο μάλλον να το υπογράψει.  
 
«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Ιωνάς Νικολάου πιάστηκε αδιάβαστος. Ας μην ξεχνάμε και το σίριαλ με την Κάρτα Φιλάθλου, που ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα», καταλήγει η ανακοίνωση του Χρίστου Ορφανίδη.
 
Ο σκοπός του Νομοσχεδίου
 
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, το οποίο να βασίζεται πάνω σε διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές και να περιλαμβάνει νομοθετικά μέτρα και διαδικασίες για αποτροπή και πάταξη του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων, αποτρεπτικές ποινές για όλα τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητης επιτροπής για τον αποτελεσματικό μηχανισμό διερεύνησης περιπτώσεων προσυνεννοημένων αγώνων.
 
«Αν γίνουν στημένα αυτή την εβδομάδα αναλαμβάνω την ευθύνη»
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος εισηγήθηκε να δοθεί χρόνος στην Επιτροπή Παιδείας για διευκρινίσεις επί της επιστολής και η Ολομέλεια να επανέλθει επί του νομοσχεδίου.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι η επιστολή δεν έχει άμεση σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ώστε να επηρεάζει την ψήφιση του σε νόμο.
 
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οριστικά να δοθεί τέλος, καθώς αν συμβεί οτιδήποτε η ευθύνη θα βαραίνει τη Βουλή και την Επιτροπή Παιδείας.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε πως αν για μια εβδομάδα παρουσιαστούν εξαγορές αγώνων αναλαμβάνει ο ίδιος της ευθύνη.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου