Στο «ψυγείο» η ψήφιση για τους στημένους αγώνες – «Για άλλη μια φορά αδιάβαστος ο Ιωνάς»

Αναβλήθηκε στη Βουλή η συζήτηση του Νομοσχεδίου για Καταπολέμηση της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων μετά από αίτημα του Βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη.
 
Ζητώντας αναβολή, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ εξήγησε πως χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για να διευκρινιστεί το θέμα στο οποίο αναφέρεται με επιστολή του προς την Επιτροπή Παιδείας ο Γενικός Εισαγγελέας.
 
Ο κ. Ορφανίδης είπε πως ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου ενημερώνει την Επιτροπή, σε συνέχεια ερωτήματος του Προέδρου της Επιτροπής, ότι στο παρόν στάδιο δεν θα προωθηθούν οι διαδικασίες κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της Χειραγώγησης των Αθλητικών Αγώνων επειδή κράτη – μέλη της ΕΕ δεν έχουν εξουσιοδοτήσει την ΕΕ να υπογράψει τη Σύμβαση.
 
 
«Αδιάβαστος ο Ιωνάς»
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης σημειώνει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέμενε να ψηφιστεί άρον-άρον τον νόμο αφού διαβεβαίωσε τη Βουλή πως όλες οι χώρες της Ε.Ε στηρίζουν το νομοσχέδιο.
 
Όπως σημειώνει ωστόσο ο κύριος Ορφανίδης πληροφορήθηκε ο ίδιος προσωπικά πως αρκετές χώρες της Ε.Ε δεν στηρίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη Μάλτα που αρνείται να το συζητήσει πόσο μάλλον να το υπογράψει.  
 
«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Ιωνάς Νικολάου πιάστηκε αδιάβαστος. Ας μην ξεχνάμε και το σίριαλ με την Κάρτα Φιλάθλου, που ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα», καταλήγει η ανακοίνωση του Χρίστου Ορφανίδη.
 
Ο σκοπός του Νομοσχεδίου
 
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, το οποίο να βασίζεται πάνω σε διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές και να περιλαμβάνει νομοθετικά μέτρα και διαδικασίες για αποτροπή και πάταξη του φαινομένου των προσυνεννοημένων αγώνων, αποτρεπτικές ποινές για όλα τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητης επιτροπής για τον αποτελεσματικό μηχανισμό διερεύνησης περιπτώσεων προσυνεννοημένων αγώνων.
 
«Αν γίνουν στημένα αυτή την εβδομάδα αναλαμβάνω την ευθύνη»
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος εισηγήθηκε να δοθεί χρόνος στην Επιτροπή Παιδείας για διευκρινίσεις επί της επιστολής και η Ολομέλεια να επανέλθει επί του νομοσχεδίου.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης παρατήρησε ότι η επιστολή δεν έχει άμεση σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ώστε να επηρεάζει την ψήφιση του σε νόμο.
 
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οριστικά να δοθεί τέλος, καθώς αν συμβεί οτιδήποτε η ευθύνη θα βαραίνει τη Βουλή και την Επιτροπή Παιδείας.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε πως αν για μια εβδομάδα παρουσιαστούν εξαγορές αγώνων αναλαμβάνει ο ίδιος της ευθύνη.
 

Δειτε Επισης

Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: Υπέβαλαν υποψηφιότητες, έστειλαν ισχυρά μηνύματα Κυνηγοί, Εθνική Δράση και Ανδρόνικος Ζερβίδης
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του