Έδωσε λεπτομέρειες του φόνου του Αντρέι – Τον σκότωσε με 18 μαχαιριές

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 57χρονου από τη Ρωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Daniel Nikolov, 51 ετών, από τη Βουλγαρία, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το μεσημέρι λήφθηκε πληροφορία στο Κέντρο Μηνυμάτων Λάρνακας ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία σε υποστατικό που βρίσκεται στην οδό Γόλγων στη Λάρνακα, που χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο Daniel Nikolov από τη Βουλγαρία.

 Μέλη της  Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν έντονη δυσοσμία να προέρχεται από το συγκεκριμένο υποστατικό. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, επειδή δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τον ένοικο του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί έσπασαν το γυαλί της μπροστινής εισόδου και μπροστά από την πόρτα εντοπίστηκε να βρίσκεται ανάσκελα νεκρός με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι ο Νικόλοφ.

 Η σκηνή αποκλείστηκε και στο μέρος μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ενώ κλήθηκαν ιατροδικαστές καθώς και η ΥΠΕΓΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας και από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε καρφωμένο στο στήθος μαχαίρι. Από περαιτέρω εξέταση του θύματος διαπιστώθηκε ότι έφερε αριθμό τραυμάτων στο θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

 Στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, σπασμένα έπιπλα και αίμα σχεδόν σε όλο το πάτωμα και έπιπλα, ενώ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η σκηνή εξετάστηκε επιστημονικά και παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων.

 Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης στις 17 Νοεμβρίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 49χρονου από τη Ρωσία, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης  και έρευνας της οικίας του. Ο 49χρονος συνελήφθηκε και από έρευνα στην οικία του παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων.

Ανακρινόμενος προφορικά με τη βοήθεια διερμηνέα, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του στην υπόθεση και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι γνώρισε το θύμα μέσω κάποιου Ρώσου με το όνομα Αντρέι, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συγκατοικούσε με τον Νικόλοφ και πιθανόν να γνωρίζει περισσότερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε ο φόνος.

 Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ο 49χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία το Σάββατο διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από τον Ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Νικόλοφ και διαπιστώθηκε ότι αιτία θανάτου είναι πολυτραυματισμός, ο οποίος προκλήθηκε από νύσσον και τέμνων όργανο.

Συγκεκριμένα, το θύμα έφερε δεκαοκτώ τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του, τα οποία προκλήθηκαν από νύσσον και τέμνων όργανο, πιθανόν μαχαίρι, ενώ ο θάνατος του προσδιορίστηκε ότι επήλθε περίπου 5-7 μέρες πριν από την ημερομηνία που εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία από μαρτυρίες που εξασφάλισε, διαπίστωσε ότι τους τελευταίους δύο περίπου μήνες ο φερόμενος ως Αντρέι συγκατοικούσε με το θύμα, εργάζονταν μαζί περιστασιακά στις οικοδομές και εξαρτιόταν οικονομικά από το θύμα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ενώ το θύμα και ο Αντρέι συνήθως περνούσαν μαζί τις περισσότερες ώρες της ημέρας την τελευταία εβδομάδα ήταν άφαντος, έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και παρ' όλες τις προσπάθειες που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας αλλά και γνωστά του πρόσωπα, δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μετά από αξιολόγηση πληροφοριών ο φερόμενος ως Αντρέι, εντοπίστηκε από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας στο διαμέρισμα 33χρονου από τη Λιθουανία, στη Λάρνακα.

Ερωτηθείς από την Αστυνομία κατά πόσον γνωρίζει οτιδήποτε για το φόνο του Νικόλοφ, ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά ότι ο ίδιος σκότωσε το θύμα στις 11 Νοεμβρίου, ύστερα από καυγά που είχαν σε χώρο όπου διέμεναν μαζί στη Λάρνακα.

Ανακρινόμενος προφορικά στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ο 57χρονος ύποπτος ανέφερε ότι στις 11 Νοεμβρίου μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον Νικόλοφ, τον μαχαίρωσε αρκετές φορές στην πλάτη και στον θώρακα, αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος του.
 Ισχυρίστηκε ακόμα ότι στη διάπραξη του φόνου ήταν παρών και ο τελών υπό κράτηση 49χρονος Ρώσος, ο οποίος είχε επίσης δεχθεί επίθεση από το θύμα.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του 57χρονου, μετά τη διάπραξη του φόνου αναχώρησαν με το αυτοκίνητο του 49χρονου από τη σκηνή του εγκλήματος και μετέβησαν στο σπίτι του δεύτερου. Εκεί ο 57χρονος άφησε τον 49χρονο και ακολούθως πήγε περπατητός στο διαμέρισμα του στην Πύλα, άλλαξε ρούχα και μετέβηκε στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, όπου πέταξε τα ματωμένα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη του αδικήματος σε κάλαθο σκουπιδιών και επέστρεψε στο διαμέρισμα του.
 
Ο 57χρονος ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι παρέμεινε στο διαμέρισμα του μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια μετέβη στην οικία του Λιθουανού, όπου και εντοπίστηκε χθες Κυριακή 19 του μήνα.

 Εναντίον του 57χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας τόσο της οικίας του στη Πύλα όσο και της οικίας όπου φιλοξενείτο στη Λάρνακα.

Χθες γύρω στις τέσσερις το απόγευμα ο ύποπτος συνελήφθηκε και από έρευνες που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία στα διαμερίσματα όπου διέμενε δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση με τη βοήθεια διερμηνέα, στην οποία μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι μαχαίρωσε τον Νικόλοφ. 
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον