Αναβολή στην υπόθεση πινακίδων

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει σήμερα στην Πάφο, προσήχθησαν σήμερα δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση των πινακίδων. Πρόκειται για να τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου .
 
Η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ζήτησε από το Δικαστήριο παράταση χρόνου, προκειμένου να αφαιρεθούν κάποιες κατηγορίες, αλλά και να γίνει τροποποίηση των κατηγοριών.
 
Η πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, όρισε την υπόθεση για τις 20 Δεκεμβρίου του 2017 στις 09:00 το πρωί. Η υπόθεση, είπε, αναβάλλεται ενόψει του γεγονότος ότι θα γίνει τροποποίηση του κατηγορητηρίου και η πλευρά της υπεράσπισης θα πρέπει να μελετήσει το κατηγορητήριο υπό τη νέα του μορφή.
 
Ως εκ τούτου όρισε την υπόθεση για τις 20 Δεκεμβρίου για σκοπούς ακρόασης χωρίς την παρουσία μαρτύρων.
 
Οι δύο εταιρείες, 1η και 2η κατηγορούμενη (ΕΤΝΑ SIGNS LTD και ALMA SIGNS LTD) αντίστοιχα, υπό την ιδιότητά τους ως εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με τη σχεδίαση και κατασκευή διαφημιστικών πινακίδων, ο 3ος κατηγορούμενος Χριστάκης Ιωάννου υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ΕΤΝΑ SIGNS LTD, ο 4ος κατηγορούμενος Σωτήρης Αντωνιάδης υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ALMA SIGNS LTD και ο 5ος κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου υπό την ιδιότητα του ως Τεχνικός Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και της 2ας Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.
 
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.
 
Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.
 
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών