«Ήθελα να κλέψω για να ζήσω, απολογούμαι. Το έκαμα λόγω στέρησης από τα ναρκωτικά»

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε 33χρονο για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Ο 33χρονος ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ότι έδρασε λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης καθώς και της εξάρτησης του στα ναρκωτικά.

Εξιστορώντας την ιστορία του όπως αυτή καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο 33χρονος είναι άνεργος και προέρχεται από διαλυμένη οικογένεια. Δεν κατέχει καν απολυτήριο λυκείου καθώς από πολύ νεαρή ηλικία εργάζεται προσπαθώντας να ενισχύσει την προβληματική οικογένεια του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ανέφερε ότι ο 33χρονος από την παιδική και εφηβική του ηλικία, δεν έτυχε της κατάλληλης συναισθηματικής στήριξης, φροντίδας και καθοδήγησης από μέρους των γονέων του. Από την ηλικία των εννιά χρονών βίωσε τον χωρισμό των γονιών του και της διάλυση της οικογένειας του. 

Μέχρι την ηλικία των 12 χρονών ήταν υπό την φροντίδα της μητέρας του που συζούσε με τον πάτριό του και από την ηλικία των 12 αναγκάστηκε να τεθεί υπό τη φροντίδα του πατέρα του, λόγω των κακών σχέσεων που είχε με τον πατριό του.

Από την ηλικία των 18 χρονών λόγω της πολύ άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και σε συνδυασμό με την απουσία οικογενειακού υποστηρικτικού περιβάλλοντος άρχισε τη χρήση ναρκωτικών.

«Ήθελα να κλέψω για να ζήσω είπε στους ανακριτές, απολογούμαι …το έκαμα λόγω στέρησης από τα ναρκωτικά… θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το γεγονός αυτό», ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου.

Επίσης, ο συνήγορος υπεράσπισης του δήλωσε την επιθυμία του 33χρονου να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης και στην συνέχεια να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, τονίζοντας ότι στην ουσία ο κατηγορούμενος δεν είναι εγκληματίας αλλά άρρωστος.  

Ωστόσο, το δικαστήριο επισήμανε ότι βαραίνετε με ακόμη μια καταδίκη και ότι «η δυστυχία που πλήττει έναν άνθρωπο στην παιδική του ηλικία δεν αποτελεί μόνιμη ασπίδα κατά της συνέχισης της παρανομίας με ατιμωρησία».

Το δικαστήριο του έδωσε ως ελαφρυντικό ότι λειτουργούσε υπό συναισθηματική φόρτιση και λόγω της εξάρτησης του στα ναρκωτικά, πράγμα όμως το οποίο δεν μπορεί να υποβαθμίζει την σοβαρότητα των αδικημάτων και ως εκ τούτου, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.   

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»