Το τετραπλό φονικό, οι Σέρβοι εκτελεστές, το σίριαλ και… ο «μπερδεμένος» Ιωνάς

«Με την έκδοση των δύο Σέρβων στην Κύπρο θα συμπληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού και  θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη», ανέφερε στην Πάφο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του ανέφερε πως κατά την διερεύνηση της υπόθεσης που κατέληξε στον τετραπλό φόνο, διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτήν εμπλέκονταν  δύο Σέρβοι που έφτασαν σε προηγούμενο χρόνο στην Κύπρο με σκοπό να επιτελέσουν μια εγκληματική πράξη. Αφού έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία, είπε ο Υπουργός,  εκδόθηκαν τα αναγκαία ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα.
 
Τις εξελίξεις ανέφερε και χθες στην Βουλή και αρχικά υπήρχε μπέρδεμα ότι πρόκειται για νέες συλλήψεις Σέρβων, ωστόσο τελικά αναφερόταν σε αυτές που προέκυψαν από το καλοκαίρι, όταν η υπόθεση άνοιξε ξανά, και εκδόθηκαν συνολικά 8 εντάλματα συλλήψεις.
 

 
Πρόκειται για την υπόθεση που έκανε ρεζίλη διεθνώς την Κύπρο αφού οι απόρρητες πληροφορίες της Ιντερπόλ διέρρευσαν στον υπόκοσμο ενώ η αστυνομία δεν διερεύνησαν τα στοιχεία που τους δόθηκαν, και για την οποία, μετά που είδε το φως της δημοσιότητας, διορίστηκαν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές.
 
Στο πόρισα, υπήρχαν λάθη και παραλήψεις και ως εκ τούτου ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή νέας έρευνα από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου.
 
Κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων της Ιντερπόλ, οι ανακριτές προχώρησαν σε εντάλματα και από το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για έκδοση των δυο Σέρβων στην Κύπρο ενώ καταζητούνται άλλοι δυο.

 

 
Περίπου 5-6 μήνες μετά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε για την κάθοδο τον Σέρβων στην Κύπρο, για άγνωστο λόγο, αναφέροντας όμως «πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο που θα έρθουν, αλλά  θα εξαρτηθεί από τις δικαστικές διαδικασίες στις χώρες αυτές που συνελήφθησαν. Επεσήμανε ωστόσο πως είναι διαδικασίες οι οποίες συμπληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα». 
 
Οι Σέρβοι έφθασαν στην Κύπρο 2 μήνες πριν το τετραπλό φονικό για να δολοφονήσουν αρχικά τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ωστόσο μετά και το τηλεφώνημα – γκάφα του αστυνομικούς στον εκτελεστή, οι εκτελεστές έφυγαν και η υπόθεση κλείστηκε στα συρτάρια της αστυνομίας χωρίς να «αγγίξουν» οποιοδήποτε ύποπτο που κατονομάστηκε από την Ιντερπόλ. Ως εκ τούτου δυο μήνες αργότερα, έφθασαν νέοι εκτελεστές και ακολούθησε το τετραπλό φονικό.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επαναφέροντας το θέμα των Σέρβων εκτελεστών, είπε ότι «σύντομα, όταν θα εκδοθούν οι δύο Σέρβοι, να ξέρετε ότι θα συμπληρωθεί μια πτυχή εκείνης της υπόθεσης» ενώ ανέφερε «ότι αυτή η υπόθεση με τον τετραπλό φόνο έχει συμπληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». «Εάν υποθέσουμε ότι ο φόνος έγινε το καλοκαίρι το 2016, σε περίπου ένα χρόνο, έχουν εκδικαστεί αυτές οι υποθέσεις και σήμερα προχωρούμε για την συμπλήρωση των ερευνών σε σχέση με τις υποθέσεις αυτές» είπε ο κ. Ιωνάς Νικολάου.

Ωστόσο δεν σχολίασε ότι πρόκειται για εκτελεστές και σχέδια δολοφονίας πριν το τετραπλό φονικό και για τα οποία η αστυνομία παρέμεινε σε αδράνεια και η υπόθεση κουκουλώθηκε μέχρι που οι ανενόχλητοι εγκέφαλοι διέπραξαν το τετραπλό φονικό και ακολούθησαν αποκαλύψεις και ο διορισμός των ποινικών ανακριτών.
 
Επίσης δεν σχολίασε και δεν αναφέρθηκε στις πειθαρχικές διώξεις που διατάχθηκαν με αφορμή την υπόθεση των Σέρβων και του τετραπλού φονικού, και κατόπιν του πορίσματος των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.  
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο