Iωνάς: «Δεν θα παραχωρηθεί το αγγείο στον Πρόεδρο της Αιγύπτου αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση»

Την θέση ότι εάν  δεν ξεκαθαρίσει το θέμα, το αγγείο δεν πρόκειται να παραχωρηθεί στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι ,  σεβόμενοι τις ανακριτικές και δικαστικές διαδικασίες, διατύπωσε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου .

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως οι έρευνες από πλευράς της Αστυνομίας έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελος σήμερα θα υποβάλλονταν στον Γενικό Εισαγγελέα. 

Από εκεί και πέρα συνέχισε,  ο Γενικός Εισαγγελέας θα αξιολογούσε το περιεχόμενο των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα και θα αποφάσιζε ο ίδιος για τον περαιτέρω χειρισμό. 

Εκτίμησε μάλιστα πως  είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Επεσήμανε ωστόσο  πως  εάν υπάρξει μαρτυρία που να στοιχειοθετεί γεγονότα για τα οποία να προκύπτει η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, τότε εξέφρασε την βεβαιότητα,  ότι θα διερευνηθεί δεόντως και ο Γενικός Εισαγγελέας θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

Εκείνο το οποίο αναμένουμε, συνέχισε ο κ. Νικολάου,  είναι να δούμε ποια θα είναι η θέση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την όλη υπόθεση. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως σίγουρα κανένας δεν είχε πρόθεση να παραχωρήσει ένα αγγείο το οποίο από την μια θα μπορέσει να είναι τεκμήριο σε οποιαδήποτε υπόθεση.

Αντιθέτως σημείωσε, “  έχουμε επιδείξει πλήρη σεβασμό και στις ανακριτικές αρχές και στο έργο στο οποίο επιτελούν και πολύ περισσότερο στα δικαστήρια για να διεκπεραιώσουν το έργο τους χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση και πολύ δε περισσότερο απρόσκοπτα”. 

Για αυτό το λόγο, όπως επεξήγησε ο κ. Νικολάου,  σίγουρα εάν υπάρχει είτε διαδικασία προς διερεύνηση ,είτε δεν καταλήξει ,  στο αν υπάρχει ή δεν υπάρχει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα,τότε το συγκεκριμένο αγγείο το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα δοθεί στον πρόεδρο της Αιγύπτου, κατέληξε .
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις αιγυπτιακές αρχές παραδίδεται το αρχαίο αγγείο - Η έκκληση της αστυνομίας
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό