Συνελήφθησαν και έρχονται στην Κύπρο οι Σέρβοι που θα εκτελούσαν το Αλεξούι

Στα χέρια των Αρχών σε Ρωσία και Σκόπια βρίσκονται οι δύο Σέρβοι που είχαν εμπλοκή στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες με στόχο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και τον Φάνο Καλοψιδιώτη
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος βρέθηκε χθες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του, η Ιντερπολ ενημέρωσε τις Αρχές της Δημοκρατίας πως οι δύο συνελήφθησαν, ο ένας στη Ρωσία και ο δεύτερος στα Σκόπια. Υπενθυμίζεται πως οι δύο είχαν μπει στη λίστα καταζητούμενων προσώπων της Ιντερπολ μετά από αίτημα της κυπριακής Αστυνομίας.
 
Για τους δύο αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να γίνει η εφικτή η έκδοση τους στην Κύπρο. 

 
 
Ενημερώθηκαν από την Αστυνομία πως τους ψάχνουν
 
Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο οι αρχές της Σερβίας ενημέρωσαν τις κυπριακές αρχές πως οι δύο Σέρβοι θα κατηφόριζαν για την Κύπρο με σκοπό να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου. Με μια γκάφα ολκής το γραφείο της Ιντερπολ στην Κύπρο, αντί να καλέσει το γραφείο της Ιντερπολ Σερβίας, κάλεσε τον Σέρβο μαφιόζο ενημερώνοντας τον πως τα σχέδια του είναι γνωστά στις αρχές. Αμέσως οι Σέρβοι ακύρωσαν τα συμβόλαια θανάτου.
 
Για το θέμα διατάχθηκε ποινική έρευνα από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές οι οποίοι εντόπισαν παραλείψεις και στη συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες στην Αστυνομια και διορίστηκαν νέοι ανακριτές για έναρξη ποινικής έρευνας κατά την οποια προέκυψαν 8 εντάλματα σύλληψης.
 
 
Για την γκάφα δεν εντοπίστηκαν ευθύνες ενώ για τη διαρροή προς τα ΜΜΕ κατηγορήθηκε ο τέως Υπαρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Κυριάκου, ο οποίος παύτηκε από τη θέση του και βρίσκεται κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 

«Κλειδί» τα ηχητικά ντοκουμέντα των φυλακών

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι ο βαρυποινίτης των Κεντρικών φυλακών που έχει συλληφθεί και για τον οποίο έδωσε στοιχεία «φωτιά» η Ιντερπόλ. Ο 47χρονος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες από θάλαμο των Κεντρικών φυλακών με τον ένα εκ των Σέρβων που καταζητούνται για την οργάνωση των δολοφονιών, ωστόσο η αστυνομία τότε, είτε από ανικανότητα είτε από αδράνεια είτε από σκοπιμότητα, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος για έρευνες και παράδοση των ηχογραφημένων συνομιλιών που καταγράφονται βάσει νόμου.

Όπως διαφαίνεται, ο 47χρονος και ο «αρχηγός» των εκτελεστών μιλούσαν για τον στόχο, για την αμοιβή, για τα αεροπορικά τους εισιτήρια, καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες για την άφιξη τους στην Κύπρο και τις κινήσεις τους. Επίσης μιλούσαν για τους συνεργάτες που θα βοηθούσαν τους εκτελεστές.

«Άσσος» τα ηχητικά ντοκουμέντα

Σημαντικό «χαρτί» κρίνονται οι ηχογραφημένες συνομιλίες του βαρυποινίτη με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών (επίσης υπήρχαν και πριν 1 χρόνο), στις οποίες γίνεται αναφορά ότι «ο στόχος είναι δύσκολος αλλά εφικτός» και ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές». (2 μήνες μετά τους Σέρβους, στην Κύπρο έφθασαν Αλβανοί εκτελεστές, από το ίδιο στρατόπεδο, και ακολούθησε το τετραπλό φονικό).
Με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που ηχογραφούνταν και τα τηλέφωνα που παρακολουθούσε η Ιντερπόλ, καταγράφονται τα ακόλουθα:   

14 Μαρτίου 2016… Οι πρώτες επαφές 

Ώρα: 15:09

Ο κατάδικος με το ψευδώνυμο «Cure» επικοινώνησε με τον Σέρβο εκτελεστή όπου του είπε ότι «υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει» και ότι θα λάβει 100 χιλιάδες ευρώ. 

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρακολουθούνταν από τις Σερβικές αρχές, ο κατάδικος ενημέρωσε τον εκτελεστή ότι συγγενικό πρόσωπο «του ατόμου που θα πληρώσει το ποσό βρίσκεται στην ίδια φυλακή με εκείνον και ότι ψάχνει εδώ και καιρό άνθρωπο για τη δουλειά».

17 Μαρτίου… «Έτοιμα τα πάντα»

Ο Σέρβος εκτελεστής επικοινώνησε ξανά με τον «Cure», επίσης μέσω του ιδίου αριθμού, ο οποίος δόθηκε από την Ιντερπόλ, όπου τον ενημέρωσε ότι θα του στείλει έναν αριθμό τηλεφώνου ώστε να τηλεφωνήσει σε ένα άλλο πρόσωπο. (Κατονομάστηκε Κύπριος συνεργός).

Από την πλευρά του ο Σέρβος τον ενημέρωσε ότι «έχει προετοιμάσει τα πάντα και ότι μπορεί να ενεργήσει εντός των επόμενων 7 ημερών  και ότι θα διευθετήσει τις λεπτομέρειες με το πρόσωπο.

Ώρα: 16:14

Ο «Cure» τηλεφώνησε ξανά στον εκτελεστή και οι δυο συνενώθηκαν για την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να έρθει στην Κύπρο ενώ ο Σέρβος του είπε ότι «θα αναχωρήσει από την Κύπρο μόλις παραλάβει τα χρήματα στις 21/22.3.16 και ότι όταν επιστρέψει από την Κύπρο ο άνθρωπος του που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά θα πάει εκεί».

Επίσης ο εκτελεστής, όπως προκύπτει, θα ανέθετε τη «δουλειά» σε «2 ανθρώπους, ανάλογα με το αν πρέπει η δουλεία να γίνει από επαγγελματία ή ερασιτέχνη».

Ώρα: 16:21

Ο «Cure» απέστειλε μήνυμα στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή με το ακόλουθο περιεχόμενο:  «Αεροδρόμιο Erkan, πόλη Λευκωσία, Κύπρος''.

18 Μαρτίου 2016…  Τα «ραντεβού»

Ο Κύπριος συνεργός, επικοινώνησε με τον εκτελεστή μέσω μηνυμάτων όπου τον ενημέρωσε ότι κράτησε το αεροπορικό εισιτήριο του, με τη διαδρομή Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη Λευκωσία (Ερκάν).

Ώρα 15:52

Ο εκτελεστής δέχεται τηλεφώνημα από τον Κύπριο όπου συμφωνούν να συναντηθούν  στις 22.3.16, ημέρα άφιξης του στην Κύπρο.

Ώρα: 17: 16

Ο Κύπριος συνεργός επικοινωνεί ξανά με τον εκτελεστή και «τον πληροφορεί ότι μπορεί να έρθει στο ραντεβού που διευθέτησαν αλλά ο εκτελεστής του ζητά 1000 ευρώ γα τα έξοδα ταξιδιού, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος συνεργός καθώς όπως του ανέφερε «δεν θέλει να στείλει χρήματα μέσω της Western Union για λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο ο εκτελεστής ζήτησε και πάλι να πληρώσει, υποδεικνύοντας του την συμφωνία που είχε με τον Σέρβο κατάδικο «Cure».

19 Μαρτίου 2016…  Το επόμενο βήμα

Ώρα 16:38

Ο εκτελεστής λαμβάνει μήνυμα στο τηλέφωνο του από τον 38χρονο Κύπριο συνεργό, ο οποίος τον ενημέρωσε «ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα πληρωθεί τα 1000 ευρώ όπως συμφώνησαν».

Ώρα 18:41

Ο εκτελεστής δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον συνεργό του ο οποίος του ζήτησε όπως του «αποστείλει με μήνυμα τις ακριβείς πληροφορίες για το σκοπό της αποστολής των χρημάτων, επιβεβαίωσε τη διαδρομή άφιξης του στην Κύπρο» ενώ διευθετήθηκε όπως τον περιμένει στο αεροδρόμιο με την άφιξη του.

Μετά τη συνομιλία, ο εκτελεστής έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:  «...(όνομα) ...(επίθετο) πόλη Nis, Σερβία, λεπτομέρειες για Western Union ενώ δεύτερο μήνυμα έλεγε «διαβατήριο Βοσνίας Ερζεγοβίνης, αρ. a1…… πτήση Βελιγράδι, Κωνσταντινούπολη, Ερκαν (Λευκωσία).

21 Μαρτίου 2016… Πληρώθηκαν τα εισητήρια 

Οι δυο τους επικοινώνησαν μεταξύ τους τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και με μηνύματα όπου ο Κύπριος συνεργός ενημέρωσε τον Σέρβο ότι «το ποσό των 1000 ευρώ που ζήτησε, αποστάληκε από τον  …….. (δεσμοφύλακα), και ότι θα μπορούσε να παραλάβει μόνο 940, και ότι ο κωδικός είναι 6ΧΧΧΧΧΧΧ.

22 Μαρτίου 2016… Η άφιξη!

Ο Σέρβος εκτελεστής έφθασε στην Κύπρο από την Σερβία με την πτήση PC984 μέσω Κωνσταντινούπολης.

23 Μαρτίου 2016…  Το πρώτο τηλέφωνο από το θάλαμο των φυλακών

Ο Σέρβος εκτελεστής αναχώρησε από την Κύπρο στις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, ο κατάδικος «Cure», επικοινώνησε από το θάλαμο των φυλακών (22771081) στο τηλέφωνο του Σέρβου εκτελεστή ο οποίος του ανέφερε ότι «γνώρισε τον άντρα (Κύπριο συνεργό), ότι   η κατάσταση είναι καλή και ότι έχει ανθρώπους για τη δουλειά και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι αν θα πληρωθεί όπως συμφώνησαν».

Ο Σέρβος του είπε ότι «περιμένει 2-3 χιλιάδες ευρώ να του πληρωθούν ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού των ανδρών του ώστε να φθάσουν στη Κύπρο από τη Βοσνία και οτι θα αναχωρήσουν μόλις πληρωθούν, πιθανόν στις 27 ή 28 Μαρτίου 2016».

Επίσης ο εκτελεστής και ο κατάδικος «συζήτησαν τις λεπτομέρειες αποστολής των χρημάτων, αν θα είναι στη Σερβία ή κάποια άλλη χώρα που θα βρίσκεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Επιπρόσθετα, οι δυο συζήτησαν ότι «πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές που θα ήθελε να αναθέσει στην ομάδα από κάποιες γειτονικές χώρες αλλά θα το συζητήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Το διήμερο στην Κύπρο…

Ο Σέρβος εκτελεστής κατά την διήμερη παραμονή του στην Κύπρο διέμενε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, το όνομα του οποίου επίσης κατέχει η αστυνομία, και στο οποίο είχε συναντηθεί με τον Κύπριο συνεργό.

Μάλιστα η αστυνομία, είχε στα χέρια της τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε ο Κύπριος για να μεταβεί στα κατεχόμενα ενώ όπως φαίνεται από σχετικά έγγραφα οι αρχές γνώριζαν ακριβώς τις ώρες που πέρασε το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές