Τραγική ιστορία με 16χρονη χρήστη ναρκωτικών – Εγκατάλειψη και αδυναμία στήριξης της

Την απόλυτη αδυναμία του κράτους να στηρίξει παιδιά που χρειάζονται βοήθεια εκφράζει με τον πιο οδυνηρό τρόπο μια 16χρονη, που εντοπίστηκε την Τετάρτη λιπόθυμη στην οδό Λήδρας.
 
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, πρόκειται για μια τραγική ιστορία με θύμα 16χρονη, καθώς οι κρατικές υπηρεσίες δηλώνουν αδυναμία να τη χειριστούν, αφού δεν υπάρχουν ούτε οι αναγκαίες υποδομές, ούτε όμως και η κρατική δομή που θα έπρεπε να αναλαμβάνει αυτές τις
περιπτώσεις.
 
Η 16χρονη που φιλοξενείται εδώ και ενάμιση χρόνο στη Στέγη Νεανίδων, διέφυγε στους δρόμους και την Τετάρτη μετά από χρήση ναρκωτικών εντοπίστηκε στη Λήδρας και μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες.
 
Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, κλήθηκαν οι αρμόδιοι της Στέγης Νεανίδων να την παραλάβουν σε πολύ άσχημη κατάσταση, χωρίς να είναι σε θέση να της προσφέρουν ουσιαστική αρωγή, παρόλο που σπεύδουν κάθε φορά να τη βρουν και να τη βοηθήσουν.
 
Εγκατάλειψη από τα πρώτα της χρόνια
 
Η 16χρονη βρίσκεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, πότε σε παιδική στέγη και πότε σε ανάδοχη οικογένεια, αλλά με τα προβλήματα που έχει ξεφεύγει συνεχώς και γυρνάει στους δρόμους. Εκεί βρίσκεται έρμαιο διαφόρων.
 
Συχνά τη μαζεύουν οι κοινωνικές υπηρεσίες και την επιστρέφουν στη Στέγη, αλλά αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια, καθώς εκεί αδυνατούν να της προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που χρειάζεται.
 
Σύμφωνα πάντα με τον Φιλελεύθερο, η 16χρονη είχε παραπεμφθεί το προηγούμενο διάστημα κατόπιν διατάγματος στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, αλλά την περασμένη εβδομάδα οι λειτουργοί της Στέγης Νεανίδων όπου φιλοξενείται κλήθηκαν και την παρέλαβαν.
 
Εγκατέλειψε και πάλι τη Στέγη η οποία δεν λειτουργεί ως «κλειστό» ίδρυμα και δεν μπορούν να την κρατήσουν εκεί. Όταν έφυγε το περασμένο Σάββατο, ζήτησαν βοήθεια από την Αστυνομία. Εντοπίστηκε την Τρίτη, παραδόθηκε στη Στέγη, αλλά ξανάφυγε για να βρεθεί την Τετάρτη λιπόθυμη στο δρόμο.
 
Μετά από τις Πρώτες Βοήθειες παραδόθηκε ξανά στη Στέγη, για να βρεθούν όλοι εκ νέου σε ένα φαύλο κύκλο, που αναδεικνύει με αυτό τον δραματικό τρόπο ένα κράτος ανεπαρκέστατο.
 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι