Στα δικαστήρια σέρνουν τον Δίπλαρο οι κόρες του Χριστόφια – Η μεταμέλεια του βουλευτή

«Η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό 4 μήνες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων» ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου σε πρωινή εκπομπή του MEGA, Νέα Μέρα» στις 20.3.2013, που τον έβαλε σε μπελάδες.

Οι θυγατέρες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Χριστίνα και Μαριάννα Χριστόφια, καταχώρησαν αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου στις 27.10.2017 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον dialogo, αποδέχθηκε ότι η επίμαχη δήλωσή του «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα».

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος απολογήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, αναφέροντας ότι δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «ατυχείς και λανθασμένες».

Επίσης, εξέφρασε την λύπη του και απολογήθηκε προς τις ενάγουσες «για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε».

Όπως αναφέρει ο dialogos, στην έκθεση απαίτησης που ετοίμασαν οι δικηγόροι των θυγατέρων Χριστόφια, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα δυσφημιστικά σχόλια, αναφορές, δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Δίπλαρου έγιναν ενώ «ο ίδιος είχε εν γνώσει του ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψευδές ή/και αναληθές».

Σημειώνεται ότι η δήλωση έγινε σε ώρα με αυξημένη τηλεθέαση και ότι το ύφος των αναφορών του «δείχνει απερισκεψία ως προς τα δικαιώματα ή/και τη φήμη ή/και τα συναισθήματα των εναγουσών.

Υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις έγιναν σε μια περίοδο που λήφθηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup για την απομείωση των καταθέσεων «και ήθελε να εντάξει τις ενάγουσες σε αριθμό προσώπων που είχαν προνομιακή πληροφόρηση και μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου εν αντιθέσει με άλλους πολίτες των οποίων οι καταθέσεις θα υπόκειντο σε απομείωση».

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Δίπλαρος «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι οι αναφορές και δηλώσεις Δίπλαρου άφησαν να νοηθεί ότι οι θυγατέρες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ενήργησαν σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ότι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης σε σύγκριση με άλλους πολίτες που είχαν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ 

«Πρόκειται για μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις επιθέσεων λάσπης στις οποίες μας συνήθισαν στελέχη του ΔΗΣΥ και στις οποίες μεγαλούργησαν ιδιαίτερα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση» αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. «Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα υπόθεσης διασποράς 'fake news', στην οποία ωστόσο έγινε το λάθος αντί ψιθύρου και υπόγειας διαβολής να γίνει δημόσια τοποθέτηση».

«Πρόκειται, τέλος, για ένα πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα για τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, όταν σήμερα νουθετούν άλλους να αποφεύγουν ανάλογες πρακτικές. Για να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές μίσους, εξαλλοσύνης και φανατισμού, ώστε ο πολιτικός μας πολιτισμός να χαρακτηρίζεται από ήθος και αλληλοσεβασμό» προσθέτει εξάλλου η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)