Κρίθηκε συνεργός σε βιασμό ανήλικης και συνεχίζει να εργάζεται σε σχολείο

Παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού προκάλεσε το γεγονός πως γυναίκα υπάλληλος της σχολικής εφορείας είχε εμπλοκή για συνέργεια σε υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, ωστόσο 11 μήνες μετά παραμένει στη θέση της και έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά.
 
Συγκεκριμένα η εν λόγω υπάλληλος της σχολικής εφορείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» όπως σημειώνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ικανοποίησε τις ανώμαλες ορέξεις του συζύγου της για τις οποίες ο ίδιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης.
 
Σε αναφορά του Δικαστηρίου για την ίδια αναφέρεται πως  αναγνωρίζεται η εμπλοκή, συνέργεια, ανοχή και συμμετοχή της στην κακοποίηση ανήλικης από τον σύζυγο της.
 
Το απαράδεκτο γεγονός έφερε εις γνώση του Υπουργού Παιδείας η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας.
 
Η Λήδα Κουρσουμπά σημειώνει πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός της απασχόλησης της συγκεκριμένης υπαλλήλου στη σχολική εφορεία, αφού έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και αν θα πρέπει να της καταβληθεί αποζημίωση δεν θα έπρεπε να υπολογιστεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας στην οποία εργάζεται η συγκεκριμένη γυναίκα, έστειλε και ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
 
Στην απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας σημειώνει πως ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι αφού εναντίον της γυναίκας δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταδίκη, ούτε αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Η σχολική εφορεία ζήτησε την θέση του Υπουργείο υ Παιδείας για το θέμα ωστόσο και το Υπουργείο δεν έδωσε σαφείς οδηγίες και παρέπεμψε στους νομικούς του συμβούλους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από υπηρεσίες του κράτους, επισήμαναν ότι στη χώρα μας, και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης, το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εκδίωξη ατόμου το οποίο δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Στην υπόθεση, προκύπτει θέμα για την υπάλληλο της Σχολικής Εφορείας  από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, επειδή δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο κατηγορητήριο δεν είναι δυνατή η σύλληψή της.
 
Εδώ είναι που ζητείται η συνδρομή της Γενικής Εισαγγελίας, ούτως ώστε να επιδοθεί στην συγκεκριμένη υπάλληλο, κατηγορητήριο και να κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι που θα επέτρεπε και στη  Σχολική Εφορία, να έχει επίσημη και χειροπιαστή απόδειξη για να την απομακρύνει από την εργασία της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»