Φόβος, πανικός και πυρά κατά της Αστυνομίας για την άσκηση τρομοκρατίας στη Λεμεσό

Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε το απόγευμα στη Λεμεσό μετα την πληροφορία που διαδόθηκε αστραπιαία ότι τρομοκράτες κρατούν δύο ομήρους στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στα Πολεμίδια.
 
Γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους να τελειώσουν από τις ακαδημίες που λειτουργούν εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, βρέθηκαν μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα. Αστυνομικοί με πλήρεις εξαρτήσεις έφταναν από παντού και περικύκλωσαν το κτήριο.
 
Συγκεκριμένα εντός του κτηρίου βρίσκονταν περίπου 50 παιδιά των τεσσάρων σωματείων ενόργανης γυμναστικής μαζί με τους προπονητές τους.
 
 
Μπροστά στο θέαμα των πάνοπλων αστυνομικών προπονητές και γονείς άρπαξαν τα παιδιά ενώ επικράτησε πανικός μέχρι να γίνει γνωστό πως πρόκειται για άσκηση.
 
Ακόμα και γονείς που δεν βρίσκονταν στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν τρομαγμένοι στο στάδιο για να πάρουν τα παιδιά τους.
 
Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό σε μεταγενέστερο στάδιο, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν πως πρόκειται για άσκηση αφού ειδοποιήθηκαν να παρουσιαστούν εκτάκτως στα πόστα τους αφού υπήρχε σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.
 
Η ενέργεια της Αστυνομίας να μην ενημερώσει ούτε τους γονείς, ούτε καν τους προπονητές που εργάζονται στο Palais Des Sport προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την Αστυνομία να δέχεται έντονη κριτική.
 
Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι η ηγεσία της Αστυνομίας δεν ήταν ενήμερη για την εν λόγω άσκηση και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της, «αδειάζοντας» στην ουσία την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.
 
Επίσης ανέφερε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν ενέκρινε τη διεξαγωγή της άσκησης, αφού δεν ήταν ενήμερος ενώ για την ενέργεια αυτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού διέταξε διοικητική έρευνα.
 
Η Αστυνομία παραδέχεται ότι δημιουργήθηκε αναστάτωση, ωστόσο όπως σημειώνεται με αυτό τον τρόπο ήθελαν να δουν το επίπεδο ετοιμότητας της δύναμης.  
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»