Κέρδισε την μάχη των πορισμάτων ο τέως υπαρχηγός  - «Μαρτυρικό υλικό», είπε ο δικαστής

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ξανά ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου. Το Δικαστήριο, ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με το αίτημα του δικηγόρου του κατηγορουμένου για να παραδοθούν στην υπεράσπιση τα πορίσματα που αφορούσαν τις διαρροές.

Ο δικαστής διαβάζοντας την απόφασή του, αναφέρθηκε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Κυριάκου και στο αίτημα της πλευράς του να του παραδοθούν οι δύο διοικητικές της αστυνομίας και το πόρισμα των ανακριτών.

Στην απόφασή του ο δικαστής, και λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις των δύο πλευρών απέρριψε την αναφορά της κατηγορούσας αρχής που αρνείται να παραδώσει τα πορίσματα, ότι δεν πρόκειται για μαρτυρικό υλικό.

Όπως ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του τα πορίσματα σχετίζονται με την γραμμή της υπεράσπισης, αναφέρονται σε έγγραφα που λήφθηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και είναι σχετικά με ζητήματα  που θα τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο κάλεσε την κατηγορούσα αρχή να στοιχειοθετήσει τους λόγους που αρνείται να παραδώσει τα πορίσματα αφού μέχρι στιγμής κρίνονται μη ικανοποιητικοί, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα παραδοθούν τα πορίσματα αφού πρόκειται για μαρτυρικό υλικό.

Επίσης, στην απόφασή του ο δικαστής τόνισε ότι η κατηγορούσα αρχή με λίγα λόγια προέβη σε λάθος ενέργειες αφού με βάση τη σχετική νομολογία « Η κατηγορούσα αρχή θα έπρεπε να αιτηθεί για την μη αποκάλυψη εγγράφων».

Ο δικαστής κάλεσε την κατηγορούσα αρχή να του παραδώσει αντίγραφα των πορισμάτων προκειμένου να τα επιθεωρήσει και να δώσει την τελική απόφαση του.

Ωστόσο, ο δικαστής επισήμανε ότι πρόκειται για μαρτυρικό υλικό.

*θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη απόφαση του δικαστηρίου.
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος