Νέες καταγγελίες με μίζες σε γιατρούς – Στο δρόμο του Κυαμίδη

Στον Γενικό Εισαγγελέα παραπέμπονται νέες καταγγελίες που αφορούν μίζες τις οποίες φέρεται να έδωσε ιδιοκτήτης γνωστού ακουολογικού κέντρου, σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να προωθούν το ακουολογικό του κέντρο.

Οι νέες καταγγελίες σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αυτή την φορά αφορούν την λήψη μιζών από ιδιώτες ωτορινολαρυγγολόγους από το συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο.

Μαζί με τις καταγγελίες διαβιβάστηκαν και τουλάχιστον 7 αντίγραφα επιταγών που αφορούν κυβερνητικούς γιατρούς, 21 αντίγραφα επιταγών, όπως επίσης και ευχαριστήριες επιστολές για την συνεργασία προς τους ιδιώτες γιατρούς από το ακουολογικό κέντρο.

Στις επιταγές αναγράφονται ποσά από €85 μέχρι και €6.000.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση των ιδιωτών γιατρών, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι βάσιμες, δεν εγείρεται θέμα διάπραξης ποινικού αδικήματος, αλλά αφορά τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών.

Οι καταγγελίες φαίνεται πως θα δημιουργήσει ρήξεις ανάμεσα στους γιατρούς που συνεργάστηκαν με το συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο αφού ανάμεσα στην λίστα βρίσκονται και γνωστά ονόματα ωτορινολαρυγγολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν και ήδη καταδικάστηκαν τρεις γιατροί μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του ακουολογικού κέντρου Ζήνωνα Ευθυμιάδη για δωροδοκία προς ιατρούς με σκοπό την αποκλειστική συνεργασία.

Η  πρώτη υπόθεση αφορούσε το γιατρό  Γιαννάκη Κυαμίδη. Σύμφωνα με την καταγγελία ο κ. Κυαμίδης  θα ελάμβανε €300 για κάθε εκ γενετής βαρήκοο ασθενή πελάτη του κέντρου, €85 για κάθε συνταξιούχο βαρήκοο ασθενή του κέντρου και €2.000 για την τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Οι  καταγγελίες διαβιβάστηκαν στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έκρινε πως οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 

Δειτε Επισης

Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE/Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό