«Αν τα αμπελοπούλια ήταν έγκλημα, πρώτος εγκληματίας θα ήταν ο Θεός»

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για τα αμπελοπούλια. Κυνηγοί, ακτιβιστές, οικολόγοι, Αρχές της Δημοκρατίας και των Βάσεων βρίσκονται επί ποδός για το μείζον θέμα που ανακινείται συνεχώς τις τελευταίες μέρες αφετέρου μετά από την εφαρμογή του νόμου για αυστηρότητες ποινές κι αφενός μετά την εντονότερη δράση των ακτιβιστών.
 
Με μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που όμοια της δεν έχει διοργανωθεί ξανά στην Κύπρο, χιλιάδες κυνηγοί από όλες τις Επαρχίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι με βασικό αίτημα την απομάκρυνση των ακτιβιστών της CABS από την Κύπρο, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για τις φόλες με τις οποίες γέμισαν χωράφια σε Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο, τον ζήλο που δείχνει ο ουλαμός της ΜΜΑΔ για τη λαθροθηρία το τελευταίο διάστημα καθώς και για τα υψηλά πρόστιμα.
 
Στο πλευρό των κυνηγών των αμπελοπουλίων και ο Πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε «θέλουμε να συνεχίζουμε την παράδοση μας. Είναι παράδοση. Δεν είναι ούτε έγκλημα ούτε παράπτωμα. Διότι τότε πρώτος εγκληματίας θα ήταν ο Θεός που τα έστελλε στην έρημο στους Ισραηλίτες για να επιβιώσουν».
 
Στην εκδήλωση οι κυνηγοί άρχισαν τη συλλογή υπογραφών ούτως ώστε το θέμα να οδηγηθεί εκ νέου στη Βουλή. Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως το γεγονός πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα πιέσουν τις καταστάσεις όσο μπορούν μέχρι τη δικαίωση.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»