Μιλτής VS Χριστόφιας: Εν αναμονή της απόφασης - «Σκοπός να εκτεθεί το ΑΚΕΛ και η Ομόνοια»

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του δικαστηρίου σε σχέση με την αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σήμερα με τις τελικές αγορεύσεις των δυο πρώην κολλητών.
 
 
Η υπεράσπιση του Δημήτρη Χριστόφια ανέφερε ότι ο κ. Νεοφύτου δεν ξεκαθαρίζει τι ζητά από τον τέως Πρόεδρο ενώ υποστήριξε ότι «σκοπός της αγωγής ήταν να εκβιάσει και να εκθέσει τον Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ άλλα και την Ομόνοια.» Ωστόσο όπως ανέφερε ούτε η Ομόνοια ούτε το ΑΚΕΛ είναι εναγόμενοι.
 
Στο επίκεντρο και οι ανακινήσεις στο Κελλάκι και στην Μακεδονίτισσα, με τον δικηγόρο του κ Χριστόφια να επισημαίνει στο δικαστήριο ότι οι δυο τους δεν είχαν γραπτή συμφωνία από προηγουμένως.  Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κ Δημήτρη Χριστόφια, ο τέως Πρέοδρος αναγνωρίζει πως οφείλει κάποιο ποσό για τις εργασίες στις δυο οικίες.
 
Επίσης έγινε αναφορά για τα έξοδα, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Νεοφύτου, που κατέβαλε στην προεκλογική του 2007, με τον δικηγόρο του τέως Προέδρου να υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του «δεν συνιστούν νομική αντιπαροχή».
 
Ο κ. Νεοφύτου αξιώνει αποζημιώσεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.
 
 
Η κατάθεση Μιλτή ενώπιον δικαστηρίου
 
Στις καταγγελίες του ο Μιλιτάδης Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ο μόνος που του έδινε οδηγίες για τα έξοδα που αφορούσαν τις κατασκευαστικές εργασίες στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι και στην οικία του στη Μακεδονίτισσα όσο και για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007 και την Ομόνοια.
 
Αυτό που ενδιέφερε τον Χριστόφια ήταν να πηγαίνει καλά η Ομόνοια και να αποκτά τρόπαια, πρωταθλήματα και κύπελλα, τα οποία θα τον βοηθούσαν, όπως υποστήριξε ο κ. Νεοφύτου, στην επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Είπε ότι όταν είχε αναλάβει την προεδρία της Ομόνοιας το 2008, η ομάδα δεν είχε χρέος, ενώ παρουσίασε προς το δικαστήριο σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Ομόνοια χρωστούσε 6,8 εκ .ευρώ.
 
Ο κ. Νεοφύτου απέρριψε τους ισχυρισμούς από πλευράς της υπεράσπισης Χριστόφια ότι «επάττησε» την Ομόνοια.
 
Ο κ. Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Χριστόφιας πλήρωσε μέχρι σήμερα, σε τρεις δόσεις, το συνολικό ποσό των €270.285,08 για τις κατασκευαστικές εργασίες της εταιρείας του σε Κελλάκι και Μακεδονίτισσα, εκ των οποίων για τις δύο δόσεις εκδόθηκαν προχρονολογημένες αποδείξεις και επιταγές.
 
Επίσης ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για παρεμβάσεις του Δημήτρη Χριστόφια προς την Τράπεζα Κύπρου για να αυξάνονται τα όρια παρατραβήγματος της εταιρείας προς όφελος της Ομόνοιας.
 
Ο κ. Νεοφύτου έκανε επίσης λόγο για «φτιαχτά πρακτικά» των Γενικών Συνελεύσεων, σημειώνοντας ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας «ήταν ο Θεός στο ΑΚΕΛ».
 
Σε άλλο σημείο, ο κ. Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι «ο Δημήτρης Χριστόφιας το 2007 όταν άρχισε η προεκλογική του εκστρατεία «σταμάτησε» τον Δώρο Σεραφείμ από την Προεδρία της Ομόνοιας ενώ δεν πήρε μαζί του στην προεκλογική του εκστρατεία τη γυναίκα του, Ναυσικά, η οποία ήταν ιδιαιτέρα του ενόσω ήταν Πρόεδρος της Βουλής λόγω του ότι η Ομόνοια δεν πήγαινε καλά».
 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πρόεδρος παρέμβαινε είτε προς την Τράπεζα Κύπρου είτε προς την RCB Bank για να μας δίνουν χρήματα προκειμένου να πρωταγωνιστήσει η Ομόνοια «at any cost”, κατά την έκφρασή του.
 
Ο ίδιος είπε ότι αναγκάστηκε να παραιτήσει από την προεδρία της Ομόνοιας το 2012 όταν άρχισε να φοβάται για τη ζωή του όταν μετά από κάποιο αγώνα, μοτοσικλετιστές έσπασαν το τζάμι ενός αυτοκινήτου και έριξαν μέσα μια μολότοφ. «Εκείνη τη νύχτα ένοιωσα ότι αυτό το πράγμα θα μπορούσε να μου συμβεί και εμένα», είπε.
 
Όπως είπε, το λάθος του ήταν ότι δεν ενημέρωσε τον Δημήτρη Χριστόφια για την παραίτηση του αλλά τον Άντρο Κυπριανού. Μετά από αυτό, ο Χριστόφιας «εκατζιώθηκε μου» και τότε άρχισε ο ψίθυρος μέσα στον κόσμο της Αριστεράς για να τον πετάξουν, όπως ισχυρίστηκε.
 
Υποστήριξε επίσης ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας από τον Άστρα ανέφερε ότι ο «Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν είναι καλά». Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με τον κόσμο της Ομόνοιας και του ΑΚΕΛ και πως τον σέβεται και τον εκτιμά.
 
Η θέση του Χριστόφια…
 
«Μετά το πέρας της προεδρικής μου θητείας είχα πει ότι η εξουσία για μένα είναι καρκίνος, όχι αφροδισιακό, καρκίνος» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Χριστόφιας σε μια από τις παρουσίες στου δικαστήριο.
 
«Δεν περίμενα τέτοιο βάσανο στην ζωή μου και νομίζω άξιζα καλύτερης μεταχείρισης σαν άνθρωπος έντιμος και με τη προσφορά μου μια ολόκληρη ζωή στα κοινά. Δεν περίμενα τόση αχαριστία και τόση σκληρότητα. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτή η υπόθεση είναι ακόμα ένα μέσον για να στερηθούμε αυτό το δικαίωμα εγώ και η οικογένεια μου. Μέσω της διαπόμπευσης την οποία υπέστημεν και στην οποία μέχρι σήμερα ακόμα μας υποβάλλουν Ας είναι. Ελπίζω η αλήθεια να λάμψει.»
Ο Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την έκπληξη του με τα όσα εκστόμισε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου αφού πρώτα είχε ορκιστεί.
«Παρακαλούσα τον Μιλτιάδη να πληρωθεί . Για πολύ καιρό το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ μπαινόβγαινε μέσα σε κιβώτια ασφαλείας. Έστελνα άτομο της προσωπικής μου φρουράς για να τα δώσει στον κ. Νεοφύτου. Μια φορά μάλιστα ο ίδιος του είπε να τα κάνει επένδυση. Αρνείτο να τα πάρει. Ποια ήταν τα ελατήρια αυτής της στάσης του δεν γνωρίζω. Τελικά τα μεταφέραμε απευθείας στο λογιστήριο της εταιρίας του. Οι ισχυρισμοί του δικαστηρίου περί πιέσεων σε υπάλληλο του για να αλλάξει τις ημερομηνίες καταβολής ή για δήθεν αναλήψεις σε κλειστή περίοδο του 2013 είναι ψέματα».
 
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)