Αν πιεις μην οδηγήσεις

Ακόμα μια χρονιά πραγματοποιείται στην Κύπρο η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Οδικές Συγκρούσεις από τον Οργανισμό REACTION, την Αστυνομία Κύπρου και το Σύνδεσμο Ζυθοποιών Κύπρου.

Μέσα από έρευνες έχει γίνει αντιληπτό ότι οι περισσότερες θανατηφόρες και σοβαρές οδικές συγκρούσεις, σε σχέση με την κατανάλωση αλκοόλ,  συμβαίνουν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής. 

Γι ‘ αυτό το λόγο καθιερώθηκε η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Οδικές Συγκρούσεις, η οποία άρχισε το 1993 από τους Responsible Young Drivers του Βελγίου και έκτοτε θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συντονισμένες δράσεις οδικής ασφάλειας που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ουσία είναι μια γιγαντιαία προσπάθεια ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έξω από νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε 3ο Σάββατο του Οκτωβρίου. Όταν οι περίπου 100 κύπριοι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα νυκτερινά κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού, εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι τους σε  όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες βρίσκονταν επί των επάλξεων. Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Οδικές Συγκρούσεις πραγματοποιείται φέτος στις 20 Οκτωβρίου 2017 από τις 21:00 (Σάββατο) μέχρι και τις 06:00 (Κυριακή).

Σε κάθε νυχτερινό κέντρο διασκεδάσεως που συμμετέχει, μια ομάδα από εθελοντές νέους θα προσεγγίζει τον οδηγό της κάθε παρέας προτρέποντας τον να μην πιει αν θα οδηγήσει.

Ο οδηγός ο οποίος θα  συμμετέχει δίνει τη συγκατάθεση του και υπόσχεται ότι δεν θα πιει κατά την διάρκεια της βραδιάς. Τότε τοποθετείτε στον οδηγό της παρέας ένα βραχιολάκι. Κατά την έξοδο τους από τα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως η ομάδα των εθελοντών προτείνει στον οδηγό της παρέας να προβεί σε ένα εθελοντικό-φιλικό έλεγχο αλκοτέστ

Εάν και εφόσον, ο οδηγός της παρέας τηρήσει τη δέσμευση του και έχει καταναλώσει αλκοόλ ανταμείβετε με κάποια συμβολικά δώρα. Εάν ο οδηγός αθετήσει την υπόσχεση του και καταναλώσει αλκοόλ, υπερβαίνοντας το επιτρεπτό όριο, γίνεται μια προσπάθεια να αποτραπεί να οδηγήσει με την βοήθεια των φίλων του.  Παράλληλα, για 2η χρονιά ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας, με την υποστήριξη εταιριών ταξί,  προσφέρει δωρεάν μεταφορά εντός των αστικών ορίων της Λευκωσίας και της Λεμεσού για όσους/ες επιλέξουν να πάνε με ταξί σπίτι τους.
 
Διοργανωτές: REACTION, Αστυνομία Κύπρου, Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου
Χορηγοί: Λ.Π. Φραγκεσκίδης – ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό
Υποστηρικτές: Ύπατη Αρμοστεία Αυστραλίας, Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας, C.A. Papaellinas, CTC Argosy και Grammar School.
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα