Με πρόστιμο την γλίτωσε ο Θεμιστοκλέους – Δήλωσε άνεργος με εισόδημα 750 ευρώ

Την ποινή του ανακοίνωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους τον οποίο έκρινε ένοχο για τροχαίες παραβάσεις.
 
Το Δικαστήριο επέβαλε στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους χρηματικά πρόστιμα και στέρηση άδειας οδήγησς για έξι μήνες. Συγκεκριμένα για την 2η κατηγορία το δικαστήριο του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, για την τέταρτη κατηγορία χρηματικό πρόστιμο 1300 ευρώ και για την πέμπτη κατηγορία 1500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Σημειώνεται πως στον κύριο Θεμιστοκλέους επιβλήθηκαν και βαθμοί ποινής ανάλογοι των αδικημάτων. 
 
Επίσης του επιβλήθηκε στέρηση άδειας οδήγησης για 5 μήνες σε μια κατηγορία και έξι μήνες σε άλλη.
 
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην βουλευτή σε 2 κατηγορίες για τροχαίες παραβάσεις καθώς επίσης και σε μια που αφορούσε το αδίκημα της παραβίασης άσπρης συνεχούς γραμμής.
 
Κατά την ανάγνωση της απόφασης του ο Δικαστής σημείωσε πως τα αδικήματα είναι σοβαρά  ενώ αναφέρθηκε στα όσα ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο Δικαστής τόνισε πως η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα οδήγησε πολλούς συνανθρώπους μας στο θάνατο.
 
Επίσης ο Δικαστής αναφέρθηκε στην δικαιολογία που προβλήθηκε από τον τέως βουλευτή, ότι δηλαδή ήταν Βουλευτής και είχε αυξημένες υποχρεώσεις. Ο Δικαστής σημείωσε πως πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα αντίληψη αφού «η ασφάλεια των άλλων αγνοήθηκε και προβλήθηκε η αντίληψη πως επρόκειτο για επιτακτική ανάγκη».
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία του αγόρευση για μετριασμό της ποινής του ο δικηγόρος του Αντρέα Θεμιστοκλέους μεταξύ άλλων ζήτησε από το δικαστήριο να προσμετρήσει στους ελαφρυντικούς παράγοντες τον «προπηλακισμό και διασυρμό του από τα ΜΜΕ, στοιχεία που οδήγησαν στην εξωδικαστική του τιμωρία αφού έχασε με διαφορά μόνο 500 ψήφων τις εκλογές».
 
Ο συνήγορος του κ. Θεμιστοκλέους του Γιώργος Διογένους, αναφέρθηκε σε μια από τις κατηγορίες στις οποίες ο κ. Θεμιστοκλέους κρίθηκε ένοχος, η οποία αφορούσε ταχύτητα 190 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο Καλαβασού.
 
Όπως ανέφερε, η απάντηση του κατηγορουμένου ήταν ότι «αυτό που πήγαινε να κάνει ήταν πιο σημαντικό από την ασφάλειά του», εξηγώντας ότι ο πελάτης του έτρεχε καθώς την ημέρα εκείνη επρόκειτο να συζητηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών θέμα που είχε εγγράψει ο ίδιος και αφορούσε την υπόθεση με το συμβόλαιο εργοδότησης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.
 
Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι πηγαίνοντας στη Λευκωσία δέχθηκε τηλεφώνημα από σημαίνουσα προσωπικότητα ώστε να πάει από το γραφείο της για να παραλάβει αντίτυπα του συμβολαίου, οπότε αυτός ήταν ο λόγος που έτρεχε.
 
Επίσης, στη συνέχεια έκανε αναφορά στην άρση της ασυλίας του, λέγοντας ότι ήταν ο πρώτος που δεν έφερε ένσταση, αφού ήθελε να δικαστεί όπως όλοι οι άλλοι πολίτες ενώ μίλησε για εξωδικαστική τιμωρία από τα ΜΜΕ, η οποία του στοίχισε και τις εκλογές, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι άνεργος και να έχει εισόδημα μόνο 750 ευρώ από τη σύνταξη που λαμβάνει ως καθηγητής/ μαθηματικός, και επίσης ότι επηρεάστηκε η καριέρα του τόσο ως καθηγητή, όσο και ως πολιτικού.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θεμιστοκλέους εισηγήθηκε ότι τυχόν καταδίκη του σε φυλάκιση θα αποβεί καταστροφική για τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ χαρακτήρισε τον πελάτη του ως άνθρωπο ο οποίος, υπό την ιδιότητα του βουλευτή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή για να αναδειχθούν τα σκάνδαλα με την οικονομία. «Μόνη του έγνοια ο κυπριακός λαός και η Κύπρος», υπέδειξε ο συνήγορος.
 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική