Συνεχίζονται οι ακροάσεις στην υπόθεση Ρίκκου – Σκυτάλη στον Π. Νεοκλέους

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου η διαδικασία εξέτασης των εφέσεων κατά της καταδικαστικής απόφασης Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου.
 
Ο Αλέκος Μαρκίδης,, δικηγόρος του κ. Νεοκλέους, αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ουδεμία μαρτυρία που να αποδεικνύει την εμπλοκή του Παναγιώτη Νεοκλέους.
 
Επίσης έκανε λόγο για «ελλιπή ανάκριση σε καταγγελίες για κλοπή της εταιρείας Providencia» καθώς και «υπερπροσπάθεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαρκίδης, για να βρουν ανάμειξη Νεοκλέους
 
Ο κ. Μαρκίδης θέτει σημαντικά θέματα που αφορούν τον ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα αλλά και την αμεροληψία του Κακουργιοδικείου.
Μεταξύ άλλων, στους λόγους έφεσης, αναφέρεται στην αξιολόγηση των τεκμηρίων (των τριών emails που κατέθεσε, ενώ τελούσε εν εξελίξει η ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος Π. Νεοκλέους), με την υπεράσπιση Νεοκλέους να υποστηρίζει ότι ενήργησε κατά τρόπο «ανεπίτρεπτο μετατρέποντας εαυτόν σε εμπειρογνώμονα».
 
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο έκρινε τα emails που ο Π. Νεοκλέους κατέθεσε στο δικαστήριο ως μη αυθεντικά, με να τονίζει ότι δεν υπήρχε μαρτυρία που να οδηγήσει το δικαστήριο στο συμπέρασμα αυτό.
 
Ο βασικός λόγος έφεσης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου
 
Η υπεράσπιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου έθεσε ως βασικό λόγο της έφεσης την ασυλία του τέως Γενικού Εισαγγελέα αφού σημείωσε πως είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δικαστικά χρονικά. «Δεν ξανάγινε να διωχθεί εν ενεργεία Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης» σημείωσε.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου κατήγγειλε στο δικαστήριο πως δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα πριν από τέσσερις μέρες από άγνωστο πρόσωπο που του είπε πως  αν δεν σταματήσει να χειρίζεται την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου «θα βρεθεί στον αέρα».
 
Οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στράφηκαν και προς τη Νομική Υπηρεσία αφού όπως υποστήριξε «δέχεται πόλεμο αλλά και απειλές».
 
«Η υπόθεση ξεκίνησε λάθος, συνεχίστηκε λάθος και κατέληξε λάθος»
 
Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου οι δικηγόροι της Εταιρίας Andeas Neocleous & CO LLC εστίασαν στους βασικούς λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε έφεση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου. Καταρχήν όπως σημείωσαν η απόφαση του δικαστηρίου σε ενέργειες προσώπων που δεν βρέθηκαν καν κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Στη συνέχεια τόνισαν το γεγονός πως καμία εκ των μαρτυριών και καταθέσεων που τέθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου δεν αναφερόταν σε τυχών ευθύνες που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου Αντρέας Νεοκλέους. Το τρίτο βασικό επιχείρημα της υπερασπιστικής γραμμής είναι το γεγονός πως τα πρόσωπα που σύμφωνα με τα όσα τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου είχαν εμπλοκή στην υπόθεση, δεν οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι ενώπιον του.
 
Συγκεκριμένα το βασικό επιχείρημα εφέσεως της Εταιρίας Andeas Neocleous & CO LLC είναι το γεγονός πως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι λανθασμένη διότι χρησιμοποίησε και βασίστηκε σε ενέργειες και νοητική κατάσταση προσώπων εκτός κατηγορητηρίου τα οποία θεώρησε ότι εμπλέκονταν στα αδικήματα.
 
Άλλο βασικό επιχείρημα των δικηγόρων του γραφείου Νεοκλέους είναι το γεγονός πως τα άτομα ενώ το Δικαστήριο θεώρησε ένοχο τον Ανδρέα Νεοκλέους, την Μαρία Κυριάκου και τον Ανδρέα Ανδρέου, αυτοί δεν βρέθηκαν στο κατηγορητήριο και κατηγορήθηκε η εταιρία.
 
Την ίδια ώρα η κατηγορούσα αρχή στις 7 Δεκεμβρίου 2015 τόνισε ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου πως ο Ανδρέας Νεοκλέους δεν εμπλεκόταν στην διάπραξη των αδικημάτων.
 
Σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης οι κατηγορίες και οι ποινές εναντίον του δικηγορικού γραφείου Andeas Neocleous & CO LLC είναι προϊόν έκδηλης νομικής πλάνης αφού η υπόθεση άρχισε λάθος, συνέχισε λάθος και τελείωσε λάθος.
 
 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας