Πολύωρες αγορεύσεις στην εξέταση των εφέσεων στην υπόθεση Ρίκκου

Στην αντεπίθεση πέρασε η πλευρά Ρίκκου, Δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους και Κυπρίζογλου στη διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τους τέσσερις κατηγορούμενους να εφεσιβάλλουν την καταδικαστική απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου.
 
Η διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου ξεκίνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο οποίος κατέθεσε αίτημα αναβολής της διαδικασίας μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα Habeas Corpus που βρίσκεται ενώπιον άλλου δικαστηρίου. Το τριμελές εφετείο ωστόσο απέρριψε το αίτημα.
 
«Η υπόθεση ξεκίνησε λάθος, συνεχίστηκε λάθος και κατέληξε λάθος
 
Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου οι δικηγόροι της Εταιρίας Andeas Neocleous & CO LLC εστίασαν στους βασικούς λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε έφεση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου. Καταρχήν όπως σημείωσαν η απόφαση του δικαστηρίου σε ενέργειες προσώπων που δεν βρέθηκαν καν κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Στη συνέχεια τόνισαν το γεγονός πως καμία εκ των μαρτυριών και καταθέσεων που τέθηκαν ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου δεν αναφερόταν σε τυχών ευθύνες που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου Αντρέας Νεοκλέους. Το τρίτο βασικό επιχείρημα της υπερασπιστικής γραμμής είναι το γεγονός πως τα πρόσωπα που σύμφωνα με τα όσα τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου είχαν εμπλοκή στην υπόθεση, δεν οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι ενώπιον του.
 
Συγκεκριμένα το βασικό επιχείρημα εφέσεως της Εταιρίας Andeas Neocleous & CO LLC είναι το γεγονός πως η απόφαση του Δικαστηρίου είναι λανθασμένη διότι χρησιμοποίησε και βασίστηκε σε ενέργειες και νοητική κατάσταση προσώπων εκτός κατηγορητηρίου τα οποία θεώρησε ότι εμπλέκονταν στα αδικήματα.
 
Άλλο βασικό επιχείρημα των δικηγόρων του γραφείου Νεοκλέους είναι το γεγονός πως τα άτομα ενώ το Δικαστήριο θεώρησε ένοχο τον Ανδρέα Νεοκλέους, την Μαρία Κυριάκου και τον Ανδρέα Ανδρέου, αυτοί δεν βρέθηκαν στο κατηγορητήριο και κατηγορήθηκε η εταιρία.
 
Την ίδια ώρα η κατηγορούσα αρχή στις 7 Δεκεμβρίου 2015 τόνισε ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου πως ο Ανδρέας Νεοκλέους δεν εμπλεκόταν στην διάπραξη των αδικημάτων.
 
Σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης οι κατηγορίες και οι ποινές εναντίον του δικηγορικού γραφείου Andeas Neocleous & CO LLC είναι προϊόν έκδηλης νομικής πλάνης αφού η υπόθεση άρχισε λάθος, συνέχισε λάθος και τελείωσε λάθος.
 
 Ο βασικός λόγος έφεσης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου
 
Η υπεράσπιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου έθεσε ως βασικό λόγο της έφεσης την ασυλία του τέως Γενικού Εισαγγελέα αφού σημείωσε πως είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δικαστικά χρονικά. «Δεν ξανάγινε να διωχθεί εν ενεργεία Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης» σημείωσε.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου κατήγγειλε στο δικαστήριο πως δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα πριν από τέσσερις μέρες από άγνωστο πρόσωπο που του είπε πως  αν δεν σταματήσει να χειρίζεται την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου «θα βρεθεί στον αέρα».
 
Οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στράφηκαν και προς τη Νομική Υπηρεσία αφού όπως υποστήριξε «δέχεται πόλεμο αλλά και απειλές».
 
Υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δεύτερος καταδικασθέντας Αντρέας Κυπρίζογλου ο οποίος επέλεξε όπως υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του με τον συνήγορο υπεράσπισης να αποχωρεί. Ο κ. Κυπρίζογλου βασίστηκε στα ευρήματα του Κακουργιοδικείου με βάση τα οποία, όπως είπε, δεν του αποδίδεται συμμετοχή σε συνομωσία.
 
Η διαδικασία διακόπηκε ενώπιον του Ανωτάτου και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την υπεράσπιση του Παναγιώτη Νεοκλέους.
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα