Ηλεκτρονικός τζόγος, πνιγμοί και στεγαστικό στο επίκεντρο της επίσκεψης Ιωνά στην Πάφο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχει πετύχει τη μείωση του εγκλήματος και την αύξηση, σε σύγκριση με το 2016, του βαθμού εξιχνίασης υποθέσεων, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε τη Δευτέρα επίσκεψη στην Πάφο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου ανέφερε πως έγινε ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιείται η Αστυνομική Διεύθυνση τόσο σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης όσο και με τις δυνατότητες καταστολής. Επίσης έγινε αξιολόγηση των έργων που συμπληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς και συζήτηση για το αίτημα του Δημάρχου Πάφου για μετακίνηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε νέο χώρο.

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν την Πάφο ειδικότερα είναι θέματα που σχετίζονται με τον ηλεκτρονικό τζόγο για τον οποίο μάλιστα, πρόσθεσε, η Αστυνομική Διεύθυνση πολύ συχνά προβαίνει σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ζητήματα οχληρίας αλλά και προβλήματα λόγω της τουριστικής αιχμής.

Επιπρόσθετα επεσήμανε πως για να υπάρχει ασφάλεια όλη αυτή την περίοδο με την διοργάνωση των επιτυχημένων εκδηλώσεων για το Πάφος 2017, παρουσία  τόσο σημαντικών προσωπικοτήτων, θα  έπρεπε να ληφθούν αυστηρά μέτρα και συνεπώς η Αστυνομία έχει το δικό της μερίδιο επιτυχίας.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός είπε ότι τα περιστατικά πνιγμών ανησυχούν ιδιαίτερα και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

Σε ερώτηση για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης , ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου όσο και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις παρουσιάζουν προβλήματα λόγω του μειωμένου προσωπικού με τους Αστυνομικούς να έχουν αυξημένα καθήκοντα.

Πρόσθεσε πως για να αντιμετωπιστεί το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει με την τρομοκρατία , τα άλλα ζητήματα με τα διάφορα λεγόμενα νεοφανή εγκλήματα, τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και άλλα, χρειάζεται ενίσχυση.

Ανέφερε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να συμπληρωθούν το Νοέμβριο για την πρόσληψη νέων Αστυνομικών οι οποίοι θα ακολουθήσουν αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Ερωτηθείς πότε χρονολογείται η μετακίνηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου , ο Υπουργός ανέφερε πως υπολογίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα γίνει μετακίνηση εάν τα νέα κτίρια δεν είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση. 

Δειτε Επισης

Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας