ΒΙΝΤΕΟ: «Εν τζαι είμαστε φονιάες ρε» - Στους δρόμους για τα αμπελοπούλια

Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με το κυνήγι αμπελοπουλιών και τα «τσουχτερά» εξώδικα, με τους κυνηγούς να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
 
Οι κυνηγοί την ερχόμενη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, απαιτώντας μεταξύ άλλων, νομιμοποίηση του ξόβεργου ως πολιτιστική κληρονομία, τροποποίηση της νομοθεσίας, ίσα δικαιώματα με τους ευρωπαίους κυνηγούς και διόρθωση ποινών,  
 
Σε βίντεο που ετοίμασαν οι κυνηγοί φωνάζουν για τα εξωφρενικά εξώδικα καθώς και για το γεγονός ότι τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες.
 

 
Αυτούσια η ανακοίνωση τους
 
ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 
Το κυνήγι για εμάς δεν είναι μια οπισθοδρομική βαρβαρότητα, μια άκομψη εξωτερίκευση ενός βίαιου χαρακτήρα, ένα ένστικτο υπανθρώπων, μια πρωτόγονη καταστροφική συμπεριφορά και μια εκδήλωση φονικού ενστίκτου..
Πάγια αρχή του κυνηγιού είναι η αρχή της αέναης διατήρησης και όχι της εξαφάνισης. Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον, επειδή το γνωρίζει καλύτερα από όλους και ζει μέσα σ’ αυτό.
 
Ο κυνηγός δεν είναι ούτε «δολοφόνος» ούτε «εγκληματίας». Βασικά είναι πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις,
 
Οι έννοιες αυτές έχουν άκριτα παρεξηγηθεί από μερίδα αντικυνηγών και οικολογούντων, που είναι αξιωματικά μόνιμοι κήνσορες του κυνηγιού, χωρίς αντίστοιχα να στηλιτεύουν δημόσια και να αντιπαλεύουν τις ουσιαστικές καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος, της  άγριας φύσης και της ίδιας της ζωής σε τελική ανάλυση, όπως μόλυνση περιβάλλοντος, χημικά απόβλητα, ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων, εμπρησμούς δασών και οικοπεδοποιήσεις
 
Οι κυνηγετικές οργανώσεις και τα μέλη τους, συστάθηκαν και τάχτηκαν για ένα σκοπό. Κυνηγάμε για να βρεθούμε στη φύση, να θηρεύσουμε μερικά θηράματα και να τα φάμε παρέα με φίλους και εχθρούς.
 
Εχθροί είναι μόνο αυτοί που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ακόμη τον προορισμό των έλλογων και των άλογων όντων, αυτοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις φυσικές αξίες, τις κοινωνικές αξίες και τις παραδόσεις, αυτοί που τους δείχνεις το φεγγάρι και επιμένουν να κοιτούν το δάκτυλο…..
 
Ποια είναι όμως η ικανοποίηση και η ανταμοιβή του κυνηγού, αφού αφ’ ενός  το θήραμα δεν είναι ο αυτοσκοπός του κυνηγιού και αφετέρου δεν είναι εξασφαλισμένο..; 
 
Είναι η αποδοχή της τελειότητας της φύσης… η κορφή του βουνού, ο ανοικτός ορίζοντας, η ανατολή και το ηλιοβασίλεμα ην ώρα που ξυπνάει το βουνό, και ν’ ακούσεις τους ήχους του, να μυρίσεις τις μυρωδιές του, να δεις τα χρώματα του ν’ αλλάζουν λεπτό με λεπτό να νοιώσεις τον άνεμο να σου μιλάει, κι όλα αυτά όσες φορές και να τα ζήσεις, η κάθε φορά να σου φαίνεται διαφορετική, μοναδική  και σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη !!!
 
 

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα