Απίστευτη ιστορία! Έγραψαν στο γιο τους ολόκληρη περιουσία και αυτός για ευχαριστώ... τους έδιωξε

Ως πρωτοφανής και ασυνήθιστη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υπόθεση οικογένειας που έφτασε στις αίθουσες του Ανώτατου Δικαστηρίου, αφού οι γονείς μετάνιωσαν πικρά για την μεταβίβαση της περιουσίας τους στο γιο τους.

Οι γονείς μεταβίβασαν όλη την περιουσία τους και βρέθηκαν στα δικαστήρια να διεκδικούν το σπίτι τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», γονείς μεταβιβάσαν όλη τη σημαντική περιουσία τους σε τουριστικό χωριό της Κύπρου, στον γιό τους.

Όταν μεταβιβάστηκε η περιουσία, όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, ο γιός εξαπάτησε τους  γονείς του και κατάφερε να αφαιρέσει από τα έγγραφα την διατήρηση της επικαρπίας του ακινήτου μέχρι τον θάνατο τους, επιτρέποντάς του να ζουν μόνο σε ένα δωμάτιο στο σπίτι όπου ζούσε ενώ, απαίτησε το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ  για «διαφυγόντα κέρδη».

Τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μεταβιβάστηκαν ήταν ένα καφεστιατόριο, τέσσερα δωμάτια για ενοικίαση και ένα σπίτι αλλά και αριθμός άλλων δωματίων ενοικίασης. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στο γιό της η μητέρα αφαίρεσε από τους όρους την «επικαρπία» της περιουσία που θα μεταβιβαζόταν. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι ο γιός μετά την συμπλήρωση των εγγράφων τηλεφώνησε σε φιλικό πρόσωπό και είπε χαρακτηριστικά : «Επιτέλους τα κατάφερα, δεν κατάλαβαν τίποτε τι έγινε».

Οι γονείς είχαν την εντύπωση ότι θα ζουν στο ακίνητο και θα είχαν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται οικονομικά τις επιχειρήσεις τους , όμως ο γιός είχε άλλη άποψη μιας και έχοντας εξαπατήσει τους γονείς του, μετά τις διαδικασίες, τους επέτρεψε να διαμένουν μόνος σε ένα από τα δωμάτια που βρισκόταν στο ακίνητο και απέκλεισε το υπόλοιπο αλλά και τα έσοδα από την επιχείρηση(καφεστιατόριο και δωμάτια ενοικίασης).

Μετά την αδικία, οι γονείς αποφάσισαν να προσφύγουν στο δικαστήριο και να δικαιωθούν εν μέρει και έφτασαν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, από το οποίο ζήτησαν να ακυρωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου κάτι το οποίο δεν  έγινε δεκτό.
Ωστόσο το δικαστήριο τους αναγνώρισε την επικαρπία εφόρου ζωής, δηλαδή, όσο ζουν να μπορούν να ελέγχουν το ακίνητο και να εισπράττουν έσοδα από τα κέρδη της επιχείρησης .
 

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής