Και… Χάσικος στο σάλο για τα αμπελοπούλια – «Παρενέβη για έρευνα σε οικία»

Φωτιές άναψε ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου και πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεωργίου Τάσου ο οποίος μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ανέφερε ότι σε μια περίπτωση «αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο για να παρέμβει σε έρευνα σε οικία σε σχέση με λαθροθηρία αμπελοπουλιών».

Ο κ. Τάσου επικρίνοντας τον «υπερβολικό ζήλο» των αρμοδίων για τα αμπελοπούλια και ότι «ανοίγουν αρμάρια και ψάχνουν μέχρι και σε εσώρουχα», μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που έκανε στον κ. Χάσικο, ενώ ανέφερε ότι υπήρχε δικαστικό ένταλμα έρευνας.
 
Επίσης όπως είπε, ενώ, ο κ, Χάσικος «ο οποίος ενήργησε προς τη σωστή κατεύθυνση», διέταξε τα μέλη να εγκαταλείψουν την οικία.

Την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού  στις καταγγελίες του κοινοτάρχη ζητά το Κίνημα Οικολόγων.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:
 
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολίτων καλεί τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο και τον Προϊστάμενο του Ταμείου Θήρας κ. Παντελή Χατζηγερο να σχολιάσει την δήλωση του κοινοτάρχη Ξυλοφάγου, πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Γεώργιου Τάσου στην σημερινή μεσημβρινή εκπομπή του Ρικ "Από μέρα σε μέρα". Συγκεκριμένα ο κ. Τάσου δήλωσε πως μετά από απαίτηση του ίδιου, ο πρώην υπουργός παρενέβη στην διαδικασία εκτέλεσης δικαστικού εντάλματος έρευνας σε οικία, που εκδόθηκε σε σχέση με λαθροθηρία αμπελοπουλιών. Κατά τα λεγόμενα του κ. Τάσου, ο κ. Χάσικος διέταξε τους θηροφύλακες να φύγουν γρήγορα από εκεί.

 Η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής:

"Βρισκω πολύ ανησυχητική την δήλωση του κ. Τάσου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν αληθεύει ή αν πρόκειται για υπερβολή από μέρους του πρώην βουλευτή, αλλά παραμένει το γεγονός πως εκλεγμένος αντιπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούσε από τα ερτζιανά την κυβέρνηση να σταματήσει να "κυνηγάει τον κόσμο για τα αμπελοπούλια" και να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικά θέματα όπως πχ την παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια. Αν και χαιρετίζουμε την ευαισθησία του κ. Τάσου για την προαπελασιμότητα των πεζοδρομίων ιδίως για τα ΑΜΕΑ, παραμένει το γεγονός πως η λαθροθηρία στην Κύπρο αποφέρει εκατομμύρια σε μαύρο χρήμα για κάποιους. Μας ξενίζει η στάση κάποιων να μειώνουν την σοβαρότητα τέτοιων καταγγελιών, σε σημείο που να ζητούν παρεμβάσεις από υπουργούς για να σταματήσουν έρευνες σε σπίτια. Καλούμε τόσο τον κ. Χάσικο, όσο και τον Χατζηγέρου να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και είτε να διαψεύσουν, είτε να δικαιολογήσουν την στάση που τήρησαν”.

Δειτε Επισης

Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)