Από τα αμεπλοπούλια… σε υπό αναφορά σχεδιαζόμενη δολοφονία – Υπόκοσμος και διαφθορά

Σάλος επικρατεί μετά τις καταγγελίες αστυνομικού ο οποίος με επιστολή του, μέσω του δικηγόρο του, στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλει διαφθορά και διαπλοκή από κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας και της ΜΜΑΔ.  

Όπως αναφέρει σε απόρρητο σημείωμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια του διοικητή της ΜΜΑΔ και του Αρχηγού αστυνομία, ένστολοι συγκαλύπτουν μεγαλέμπορους παράνομων θηραμάτων και όπως υποστηρίζει, λόγω του ότι «άνοιξε το στόμα του», δέχθηκε απειλές και έπεσε θύμα κλοπής εγγράφων.
 
Ο αστυνομικός καταλογίζει σκοπιμότητες σε στέλεχος του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων ο αστυνομικός (σχετικό απόσπασμα δημοσιεύει το themaonline), στις 5 Ιουνίου 2016 o συνάδελφος του που καταγγέλλει έγραψε συγκεκριμένη πληροφορία και τα μέλη του Κλιμακίου μετέβηκαν σε περιοχή στις Γερακιές.
 
Κατά τον συγκεκριμένο χρόνο, ανεκόπη για έλεγχο όχημα που οδηγείτο από πρόσωπο και το γιο του, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε παράνομο όπως ανέφερε ο ύποπτος αστυνομικός. Ωστόσο ο ίδιος αστυνομικός, ανέφερε σε συναδέλφους του ότι «εκόψαν τους, επηέναν να παίξουν τον …»
 
«Δεν ανέφερε εάν η πληροφορία που έγραψε για λαθροθηρία ήταν αληθής ή εάν εξυπηρετούσε αλλότριους σκοπούς η μετάβαση του Κ.Π.Λ. στη συγκεκριμένη περιοχή εκείνο το βράδυ» αναφέρει στις καταγγελίες του ο αστυνομικός.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι πατέρας και γιος είναι συγγενικά πρόσωπα δολοφονηθέντος ενώ ο υπό αναφορά στόχος, είναι πρόσωπο που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.
 
Μίλησε για συγκεκριμένα περιστατικά
 
Επίσης ο αστυνομικός κάνει λόγο για ανεκτέλεστα εντάλματα σε βάρος του μεγαλύτερου εμπόρου αμπελοπουλιών της Λάρνακας ενώ αναφέρεται σε «στημένη» επιχείρηση στην οποία είχε εμπλοκή ο συγκεκριμένος αστυνομικός που καταγγέλει.   
 
Στο συγκεκριμένο σημείωμα προς τον διοικητή, καταγράφεται και δεύτερο περιστατικό στην Επαρχία Αμμοχώστου, όπου έγινε καταγγελία σε άλλο γνωστό μεγαλέμπορο, χωρίς ωστόσο ο αστυνομικός να προχωρήσει τις καταγγελίες και η υπόθεση να «κουκουλώθηκε».
  
Επίσης, μίλησε για συγκεκριμένη πληροφορία που δόθηκε ότι όχημα θα έφθανε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα μεταφέροντας θηράματα ή οπλισμό ή ναρκωτικά και ο συνάδελφος του, χάλασε την επιχείρηση.
 
Διαρροή καταθέσεων
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο καταγγέλλων ανέφερε ότι είχε διενεργηθεί έρευνα από τον Υπουργό αλλά στη συνέχεια η υπόθεση «κουκουλώθηκε» για να μην προκύψουν ποινικές επιπτώσεις.

Επίσης όπως ανέφερε απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας προκειμένου να τον συναντήσει, ωστόσο ποτέ δεν έλαβε απάντηση ενώ έκανε λόγο και για σκόπιμη διαρροή καταθέσεων από μέλη της αστυνομίας.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας ελπίζω να ορίσει ποινικό ανακριτή. Τα λεφτά που διακινούνται αγγίζουν μέχρι και φόνο. 15εκ τον χρόνο. Αρκετοί κάνουν φόνο για τέτοια ποσά». 

Tι αναφέρει η αστυνομία 

Αναφορικά με πληροφορίες και καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υποθέσεις που σχετίζονται με το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, η Αστυνομία τονίζει τα ακόλουθα:

Η ηγεσία της Αστυνομίας επαναλαμβάνει την μηδενική ανοχή της και την αποφασιστικότητά της να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς και διαπλοκής μελών του Αστυνομικού Σώματος.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε άμεσα οδηγίες για επέκταση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να καλύψει όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις πιο πάνω πληροφορίες και καταγγελίες.

Ταυτόχρονα τονίζεται ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σε υπό διερεύνηση υπόθεση δυνατόν να είναι επιζήμια και να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των εξετάσεων και την τελική έκβαση της υπόθεσης. Η Αστυνομία είναι πειθαρχημένο σώμα και κάθε μέλος της, που κατέχει στοιχεία, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε γραπτή κατάθεση. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο γνωρίζει γεγονότα και πληροφορίες για την υπόθεση.

Η ηγεσία της Αστυνομίας διαβεβαιώνει ότι κάθε πληροφορία ή και ισχυρισμός, θα αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης με απώτερο στόχο την πλήρη διαλεύκανση του όλου θέματος. 

 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες