Πωλούσε οχήματα και έβαζε τα χρήματα στους λογαριασμούς του – Ένοχος ο Μάριος Χρυσάνθου

Στις 24 Οκτωβρίου 2017 ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χρυσάνθου 59 ετών από τη Λευκωσία, θα αγορεύσει, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για μετριασμό της ποινής του σε υπόθεση που αφορά οικειοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών που αποτελούσαν εισπράξεις εταιρείας εισαγωγής αυτοκινήτων, στην οποία ήταν υπάλληλος κατά τον επίδικο χρόνο.

Ο  Χρυσάνθου κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν κλοπή από υπάλληλο και μία κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2011-2012. Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος αφορούν το συνολικό ποσό των περίπου 250 χιλιάδων ευρώ.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Μιχάλης Χαραλάμπους αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος οικειοποιείτο τις εισπράξεις της εταιρείας όπου εργαζόταν από την πώληση αυτοκινήτων και κατέθετε τα χρήματα είτε σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε.
 
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να παρατεθούν τα γεγονότα της υπόθεσης και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου να αγορεύσει για μετριασμό ποινής.
 
Ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του αποσύρθηκε και ανέλαβε νέος δικηγόρος ο  οποίος ζήτησε χρόνο για να ετοιμαστεί προκειμένου να αγορεύσει για μετριασμό ποινής του πελάτη. Ταυτόχρονα ζήτησε όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, με στόχο να του παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση.
 
Ο κ. Χαραλάμπους έδωσε οδηγίες για άμεση ετοιμασία έκθεσης από το Γραφείο Ευημερίας ενόψει όπως είπε «της σοβαρότητας των αδικημάτων και των προβλεπόμενων ποινών». Ωστόσο δεν αποδέχθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και όρισε την 24η Οκτωβρίου 2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και αγόρευση για μετριασμό ποινής.

Ο Επαρχιακός Δικαστής διέταξε επίσης όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών