Ο σάλος με τα αμπελοπούλια, η διαφθορά στην αστυνομία και ο… υπόκοσμος

Για οργανωμένο έγκλημα και υπόκοσμο πίσω από την λαθροθηρία, κάνει λόγο αστυνομικός ο οποίος με επιστολή του, μέσω του δικηγόρο του, στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλει διαφθορά και διαπλοκή από κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας και της ΜΜΑΔ.
 
Όπως καταγγέλλει ο αστυνομικός μέσω της επιστολής του που δημοσίευσε η εφημερίδα Σημερινή (την είδηση έφερε πρώτα στο φως της δημοσιότητα η ιστοσελίδα themaonlie), ένστολοι συγκαλύπτουν μεγαλέμπορους παράνομων θηραμάτων και όπως υποστηρίζει, λόγω του ότι «άνοιξε το στόμα του», δέχθηκε απειλές και έπεσε θύμα κλοπής εγγράφων.
 
Επίσης σε απόρρητο σημείωμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια του διοικητή της ΜΜΑΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων, για ανεκτέλεστα εντάλματα σε βάρος του μεγαλύτερου εμπόρου αμπελοπουλιών της Λάρνακας ενώ γίνεται λόγος για «στημένη» επιχείρηση στην οποία είχε εμπλοκή συγκεκριμένος αστυνομικό …  
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο συγκεκριμένο σημείωμα προς τον διοικητή, καταγράφεται και δεύτερο περιστατικό στην Επαρχία Αμμοχώστου, όπου έγινε καταγγελία σε άλλο γνωστό μεγαλέμπορο, χωρίς ωστόσο ο αστυνομικός να προχωρήσει τις καταγγελίες και η υπόθεση να «κουκουλώθηκε».
 
Για την ελ λόγω υπόθεση έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.
 
Η επιστολή του δικηγόρου για λογαριασμό του αστυνομικού (αυτούσια όπως την δημοσίευσε η εφημερίδα Σημερινή)  
 
 «Έντιμο Γενικό Εισαγγελέα,
 
Γράφουμε την παρούσα κατ' εντολήν και εκ μέρους τους πελάτης μας. Απευθυνόμαστε κοντά σας καθηκόντως εξαιτίας των ακόλουθων ζητημάτων που έχουν προκύψει:
 
(α) Ο πελάτης μας υπηρετεί από τον Οκτώβριο του 2012 στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας (ΚΠΛ).
 
(β) Το ΚΠΛ έχει διεκπεραιώσει τα τελευταία χρόνια αριθμό καταγγελιών και ο πελάτης μας έχει προβεί στο 75% των καταγγελιών την τελευταία 4ετία, γεγονότα για τα οποία το ΚΠΛ έχει λάβει συγχαρητήρια από την Αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίσης και ο Πολιτειακός Προϊστάμενος και ο Υπηρεσιακός Προϊστάμενος της Δύναμης για τον επαγγελματισμό και την μηδενική ανοχή των μελών τους.
 
(γ) Ο πελάτης μας συμμετείχε σε διοικητική έρευνα, η οποία ξεκίνησε μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της οποίας παρέδωσε στις 3/8/2017 όγκο εγγράφων, από τα οποία κατ' ισχυρισμόν του αποδεικνύεται διαφθορά και/ή διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων από κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς της Δύναμης. Πρόσφατα, εξαιτίας και εξ αφορμής της κατάθεσής του και της παράδοσης των σχετικών εγγράφων, έχει μετατεθεί και/ή μετακινηθεί, γεγονός που για τον ίδιο θεωρείται ως τιμωρία λόγω των αναφερόμενων ενεργειών του.
 
(δ) Πολύ πρόσφατα δε έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και έχει γίνει θύμα κλοπής εγγράφων που αφορούν την υπόθεση από το όχημά του, γεγονότα που έχουν δεόντως καταγγελθεί.
Ο πελάτης μας επιθυμεί να αποταθεί κοντά σας με διάθεση συνεργασίας, ενημέρωσής σας και πληροφόρησής σας για παράδοση στοιχείων για όλα όσα αναφέρονται. Θεωρεί ότι η διαρροή των καταγγελιών του δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.
 
Σημειώνουμε ότι ο πελάτης μας διαχρονικά δεν έχει καμία πειθαρχική καταδίκη ή ποινή εις βάρος του και εκτελεί ενσυνείδητα και στο πλαίσιο της νομιμότητας τα καθήκοντά του.
 
Είμαστε στη διάθεσή σας να θέσουμε ενώπιόν σας όλα εκείνα τα απαιτούμενα στοιχεία σε περίπτωση που κρίνετε σκόπιμο τόσο για την προστασία του ίδιου, αλλά και καθότι πιστεύει ο πελάτης μας αποτελείτε ίσως το μοναδικό εχέγγυο διασφάλισης των γεγονότων αλλά και των διαδικασιών».
 
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον