Αποκαλύπτει ονόματα ο Φαίδων, αρνούνται κάθε ανάμιξη οι πολιτικοί αρχηγοί

Συνεχίζεται ο σάλος και οι αντιδράσεις γύρω από τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είναι ο πρωταγωνιστής της επικαιρότητας αφού προβαίνει σε διάφορες αποκαλύψεις.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση στην αστυνομία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι εάν διαρρεύσουν από το ΤΑΕ Αρχηγείου τα όσα ανέφερε ή θα αναφέρει στους ανακριτές, τότε θα καταγγείλει το Αρχηγείο στο ΤΑΕ Πάφου.
 
Όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, την ερχόμενη εβδομάδα θα αποκαλύψει σε δημοσιογραφική διάσκεψη τα ονόματα των δυο πολιτικών αρχηγών, ένας μεγάλου πολιτικού κόμματος και ένας μικρού, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και χρηματισμού.
 
Συγκεκριμένα, ο ένας έλαβε δωρεάν ανακαίνιση της εξοχικής του κατοικίας από επιχειρηματία τον οποίο διευκόλυνε στις επαγγελματικές του δραστηριότητες και ο δεύτερος φοροδιαφυγή και «μαύρα χρήματα» που έδωσε για αγορά γης.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Φαίδωνος παρέδωσε στον Γενικό Ελεγκτή στοιχεία για τρεις υποθέσεις σε σχέση με τον φόρο εισοδήματος. 
Ο Δήμαρχος Πάφου, ισχυρίστηκε επίσης ότι 4 πολιτικούς από ΔΗΣΥ, ΑΕΚΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν λάβει μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1.
 
Διαψεύδουν όλοι…
 
Ο γ.γ του ΑΕΚΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι καταγγελίες δεν τον αφορούν ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει στοιχεία στην αστυνομία εάν κατέχει και να μην αφήνει σκιές και υπονοούμενα να αιωρούνται.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «θα πρέπει ο ίδιος ο καταγγέλλοντας να πει ποιους εννοεί αφήνοντας να νοηθεί ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν τον ίδιο. «Θα λέμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» διερωτήθηκε ο Αβέρως Νεωφύτου.
 
Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επίσης ανέφερε ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν το Νικόλα Παπαδόπουλο ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ξεκαθάρισε ότι επίσης δεν τον αφορούν οι καταγγελίες.
 
Σε ανακοίνωση της η Συμμαχία πολιτών ζήτησε όπως ο Φαίδωνας Φαίδωνος δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτών αρχηγών που καταγγέλλει ενώ η Ελένη Θεοχάρους χαρακτήρισε «γενναίο|» τον Δήμαρχο Πάφου, ωστόσο σημείωσε πως θα πρέπει να ολοκληρώσει την καταγγελία.
 
Επίσης οι Οικολόγοι ανέφεραν ότι «όσα τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλονται από τον Δήμαρχο Πάφου και αφορούν μεγάλο μέρος του φάσματος της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, οφείλουν να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».
 
Όσοι κατέχουν στοιχεία να τα δώσουν στη δημοσιότητα κάλεσε τους πολίτες που γνωρίζουν το ΕΛΑΜ.
 
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε ακόμη σε πολιτικό ο οποίον τον πήρε τηλέφωνο για να του μεταφέρει στοιχεία ώστε να προβεί σε καταγγελία. Είπε ότι τέτοιους πονηρούληδες, κατά την έκφρασή του, πολιτικούς και επιχειρηματίες έχει συναντήσει πολλούς.

 
 

Δειτε Επισης

Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό