Πονοκέφαλος η διαρροή βίντεο από τις Κεντρικές  –  Συγκεκριμένοι στο στόχαστρο

Τα πάνω κάτω σε Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αστυνομία και Κεντρικές Φυλακές έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο από τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στο οποίο απεικονίζεται επεισόδιο που διαπράχθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 μεταξύ δεσμοφύλακα και κατάδικων του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό τον Αναπληρωτή Αρχηγό της Δύναμης (Υπαρχηγό), Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας από πλευράς αστυνομίας ούτως ώστε να διαπιστωθεί από πού έγινε η διαρροή του βίντεο.

Ακολούθως έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου με τον Αναπληρωτή Αρχηγό Κύπρο Μιχαηλίδη, όπου δόθηκαν οδηγίες για την έρευνα την οποία αναλαμβάνει αξιωματικός του Αρχηγείου Αστυνομία και  η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης:

Δόθηκαν επίσης οδηγίες όπως διερευνηθεί η διαδρομή του επίμαχου βίντεο από τις 22/9/2016 το οποίο ο αξιωματικός ασφαλείας των Φυλακών, παρέδωσε σε ανακριτή του ΤΑΕ Αρχηγείου στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης ξυλοδαρμού του δεσμοφύλακα.

Το επίμαχο βίντεο κατείχαν και είχαν πρόσβαση σε αυτό συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία αναμένεται να ανακριθούν, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας διάρκειας περίπου 25 λεπτών είναι αυτούσια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των Κεντρικών Φυλακών, γεγονός που όπως ανέφερε η Διευθύντρια Άννα Αριστοτέλους ενδεχομένως να εγείρει ποινικά αδικήματα αφού παραβιάζονται θέματα ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων κατάδικων και δεσμοφυλάκων.

Επίσης σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Φυλακών φανερά έντονα ενοχλημένη, ζήτησε ποινική έρευνα ενώ «έδειξε» ως πηγή της διαρροής την Αστυνομία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της θέτει ενώπιον των Αρχών των Αξιωματικό Ασφαλείας για τον οποίο δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαρροή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξυλοδαρμού του δεσμοφύλακα είδε το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες φορές, ακόμα και στη Βουλή και βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί