Οργή Δ/ντριας φυλακών για τη διαρροή βίντεο – Αιχμές κατά της αστυνομίας

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τη δημοσιοποιήσει βίντεο από την Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου και αφορά περιστατικό ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα από κατάδικο των Κεντρικών φυλακών.

Ζητώντας τη θέση της Διευθύντριας των φυλακών, η Άννα Αριστοτέλους διευκρίνισε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ότι πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε στις 14/9/2016 και διερωτήθηκε «γιατί δόθηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη δημοσιότητα».
 
Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη υπόθεση είδε πολλές φορές το φως της δημοσιότητας και συζητήθηκε μάλιστα και στη βουλή, με την κ. Αριστοτέλους να ξεκαθαρίζει ότι η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας.
 
Σε ότι αφορά τη διαρροή του βίντεο, η Διευθύντρια των φυλακών χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «απαράδεκτη», τονίζοντας ότι «συνιστά ποινικό αδίκημα καθότι παραβιάζει τους κανόνες ασφάλειας των φυλακών εφόσον στο βίντεο φέρονται καθαρά εσωτερικοί χώροι της κλειστής φυλακής, θύρες, αυλές, κάγκελα και άλλα. Επίσης διακρίνονται πρόσωπα δεσμοφυλάκων και κρατούμενων χωρίς να είναι
καλυμμένα τα πρόσωπα τους και χωρίς τη συγκατάθεση τους.»  
 
Δείχνει αστυνομία για διαρροή….
 
Μιλώντας στον REPORTER, η Διευθύντρια των φυλακών ανέφερε επίσης ότι «ζητούμε άμεσα από τον Αρχηγό αστυνομίας στα πλαίσια των καθηκόντων του όπως διατάξει έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο το οποίο είχε δοθεί από τον αξιωματικό ασφαλείας των φυλακών στην αστυνομία στις 22/9/2016 στα πλαίσια διερεύνησης του περιστατικού».
 
«Είμαι στη διάθεση της αστυνομίας να συνεργαστούμε και να δώσουμε οποιαδήποτε στοιχεία και καταθέσεις για άμεση εξιχνίαση της διαρροής του βίντεο. Περαιτέρω η δημοσιοποίηση του βίντεο να αποτελεί παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα» ανέφερε η Άννα Αριστοτέλους.
 
Ερωτηθείς η Διευθύντρια των φυλακών εάν η διαρροή έγινε από τις Κεντρικές φυλακές, η ίδια ανέφερε ότι «εμείς θεωρούμε ότι η διαρροή δεν έγινε από τις φυλακές».  

Δειτε Επισης

Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»-H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές
Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα