Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Έλληνα, η «ανάσταση» της ΑΕΚ και από την αποθέωση… στην ντροπή

Στις Κεντρικές φυλακές μεταφέρθηκε από χθες ο επιχειρηματίας και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας απέσπασε πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ κατά τα έτη 2006-2010.
 
     - Στις Κεντρικές φυλακές ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ – Αντιμέτωπος μέχρι και με 5 χρόνια φυλάκιση  
 
Ο Μάριος Έλληνας και η εταιρεία του κρίθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του, Γιάννης Πολυχρώνης, αγόρευε για μετριασμό της ποινής του.
 
Τα δύσκολα παιδικά χρόνια…
 
Ο Μάριος Έλληνας κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Πολυχρώνης, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:
 
- Χώρισαν οι γονείς του όταν ήταν στην ευαίσθητη ηλικία των 10 χρονών. Έζησε πολύ δύσκολα χρόνια χωρίς πατρική στοργή και ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας τζογαδόρος, γυναικάς και έβγαινε τα βράδια.

- Βίωσε έντονη ενδοοικογενειακή βία και τσακωμούς μεταξύ των γονέων του, η σκηνή που ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του στην ευαίσθητη ηλικία των 8 έως 10 χρονών να κλείνει την πόρτα του δωματίου του να κλειδώνεται και να ακούει τσακωμούς, φωνές και τσιριλιές. Οι αναμνήσεις του από το πατέρα του είναι γεμάτες απογοήτευση και εγκατάλειψη.
 
Η «ανάσταση» της ΑΕΚ και το Europa League
 
Συνεχίζοντας την αγόρευση του ο δικηγόρος Γιάννης Πολυχρώνης, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας 42 ετών και είναι διακεκριμένος φοιτητής με υποτροφία ενώ θέλοντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του επισήμανε στο δικαστήριο ότι «πήρε επιπλέον διακρίσεις στην ποίηση, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή διαγωνισμό και βραβεύτηκε τρίτος Πανελλήνια».
 
Επίσης στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έτη 2009 – 2011 όταν ο Μάριος Έλληνας διετέλεσε Πρόεδρος της ΑΕΚ λέγοντας ότι:
 
-Το 2009 έως το 2011 διατέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ Λάρνακας που τότε η ομάδα, από δεύτερη κατηγορία με τον κόπο και τους αγώνες του Κατηγορούμενου την έφερε στην πρώτη κατηγορία και ήταν η 2η Κυπριακή ομάδα που εκπροσώπησε την Κύπρο σε ομίλους του Europa League. Αυτά τα 2 χρόνια ο Κατηγορούμενος έζησε την αποθέωση από φιλάθλους και όλο τον κόσμο της Λάρνακας.
 
-Ανέλαβε την διοίκηση της ΑΕΚ Λάρνακας στην πιο δύσκολη φάση της. Ήταν υποβαθμισμένη στην 2η κατηγορία ήταν όλη η πόλη βυθισμένη στη ντροπή για την κατάντια της ομάδας τους. Με όραμα πολλούς κόπους συσπείρωσε την πλατειά μάζα του κόσμου και πέτυχαν να την επαναφέρουν στην 1η κατηγορία και τον επόμενο χρόνο ήταν η 1η Κυπριακή ομάδα προωθήθηκε στους ομίλους του Εuropa League.
 
- Ο Κατηγορούμενος αυτά τα 2 χρόνια, αναδιαμόρφωσε τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλει, και έκανε τεράστιες επιτυχημένες προσπάθειες για να προσελκύσει νεολαία και τους παρέχονται υγιείς πρότυπα, και με προστασία από καταχρήσεις
 
 - Η φήμη του κατηγορούμενου αυτά τα 2 χρόνια, ήταν Παγκυπρια, έφερε διεθνής παίχτες στην Κύπρο και κάθε βδομάδα η φωτογραφία του φιγούραρε σε όλα τα αθλητικά ΜΜΕ και ο ίδιος έδιδε συνεντεύξεις τύπου.
 
Τον διακατέχει η αδικία
 
Επίσης στην αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης του αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που πέρασε η οικογένεια του κατά τη γέννηση του παιδιού του, το οποίο έζησε από θαύμα και εκ τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
 
«Ο κατηγορούμενος έκτοτε σταμάτησε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές και κοινωνικές δραστηριότητες στην ΑΕΚ και έμεινε επί 24ωρης βάσης στο σπίτι να φροντίζει την σύζυγο και το παιδί του. Ο κατηγορούμενος και ο τρόπος ζωής του αποδεικνύουν ότι είναι άνθρωπος οικογενειάρχης σταθερός στη σύζυγο του και την οικογένεια του, παρά το τόσα προβλήματα που πέρασαν».
 
Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο δικηγόρος του Μάριου Έλληνα είπε ότι «μέσα από την απόφαση του Δικαστηρίου δεν υπάρχει εύρημα που πήγαν τα χρήματα, αναφέρεται μόνο ότι «χάθηκαν». Η Αστυνομία και η κατηγορούσα αρχή δεν προέβαλε τη θέση ότι οικειοποιήθηκε ο κατηγορούμενος αυτά τα λεφτά αλλά μόνο ότι πέρασαν από τα χέρια του (τα διαχειρίστηκε). Όπως και τα χρήματα των κατηγορουμένων τόσο και τα δικά του μέχρι την ημερομηνία ελέγχου από την Αστυφύλακα Λουκά, φαινόταν ότι βρίσκονται δεσμευμένα στην πιο πάνω πλατφόρμα. Αυτό καταδεικνύει ότι -παρά το γεγονός ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που κατηγορείται – ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να οικειοποιηθεί τα χρήματα των κατηγορουμένων παρά μόνο να τα «οδηγήσει» στην επενδυτική πλατφόρμα».
 
Στη συνέχεια μίλησε για τον «σκοτεινό ρόλο του κύριου Zwigman ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα και δεν έγιναν ενέργειες για δικαστική συνδρομή εναντίων του ιδίου ή των Τραπεζικών του λογαριασμών στην Γερμανία».
 
«Ο κ. Zwingman ήρθε για τελευταία φορά στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2010 και από τις αρχές του 2011 εξαφανίστηκε μαζί του και όλα τα χρήματα των επενδυτών. Άφησε στην Κύπρο το 1 καινούργιο αυτοκίνητο 1 full επιπλωμένο σπίτι με όλα του τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα. Αν και έκλεισε πολλές φορές ραντεβού με την αστυνομία αυτός χάθηκε. Δεν ζητήθηκε Δικαστική συνδρομή για διερεύνηση ή παγοποίηση (freezing order) των λογαριασμών του ενώ δεν εκτέλεσαν οι Γερμανικές αρχές το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, αφού οι γερμανικές αρχές είναι ιδιαίτερα προστατευτικές με τους πολίτες τους π.χ Siemens».
 
Ως εκ τούτου ο κ. Έλληνας νιώθει έντονα το στίγμα της αδικίας λόγο της μη προσαγωγής του κύριου Zwigman στο ειδώλιο ενώ αναφέρθηκε και στο χρόνο που διέρρευσε (10 χρόνια) από τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Η ντροπή…
 
Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Έλληνα, ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει υπόψη «τις προσωπικές περιστάσεις του κατηγορούμενου και τον όλο βίο του (ανεξαρτήτως της καταδίκης του)» καθώς « φαίνεται να πρόκειται για ένα άτομο εργατικότατο που σε όλη του τη ζωή, πάντα δουλεύει. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί ξανά να δραστηριοποιηθεί στην ζωή του, στην Κύπρο ή στην Ευρώπη στο τομέα, που έχει ειδικευτεί και σπουδάσει λόγω αυτής της καταδίκης και της δημοσιότητας που έχει γίνει γύρω από το όνομα του.»
 
«Επειδή είναι αι γνωστό πρόσωπο από την προεδρία του στην ΑΕΚ η καταδίκη και ο εγκλεισμός σε Σωφρονιστικό ίδρυμα, τον επηρεάζει πιο έντονα από το να ήταν άγνωστος. Επηρεάζει και τα παιδιά του που όταν περπατούν στον δρόμο μαζί του σήμερα ακούνε τις επιθέσεις που δέχεται. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί το συναίσθημα ντροπής που νιώθει ο ίδιος και η οικογένεια του, βλέποντας την φωτογραφία του να φιγουράρει σε ολοσέλιδες εφημερίδες και στο διαδίκτυο και να αναφέρονται στην παρούσα υπόθεση, ειδικά σε μια τόσο μικρή κοινωνία όπως την Κύπρο.»
 
Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει στον Μάριο Έλληνα στις 27 Σεπτεμβρίου.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»