Νέες καταγγελίες Φαίδωνος – Το «κοντραμπάντο» με τα αρχαία και οι… Κινέζοι

Επανήλθε στο προσκήνιο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίο προέβη σε νέες αποκαλύψεις «φωτιά».

Μετά τα όσα αποκάλυψε για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες με αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω, ο Φαίδωνας αυτή τη φορά μίλησε για ατασθαλίες και μίζες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Χωρίς Περιστροφές», αναφέρθηκε για την πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα, καταγγέλλοντας τουλάχιστον δυο λειτουργούς οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.

Επίσης, αναφέρθηκε σε πρέσβη της Κύπρου στο Παρίσι ο οποίος όπως κατήγγειλε, έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα».

Πώς απαντά το ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ανέμενε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, εάν πράγματι διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, να είχε, ως όφειλε, ενημερώσει υπεύθυνα, τόσο την Αστυνομία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου που διατυπώθηκαν σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ σε σχέση με την Πρεσβεία μας στο Πεκίνο και `Πρέσβυ μας στο Παρίσι`".

"Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει ο,τιδήποτε  επ΄ αυτών.  Θα ανέμενε όμως από τον κ. Δήμαρχο Πάφου, εάν πράγματι διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, να είχε, ως όφειλε,  ενημερώσει υπεύθυνα, τόσο την Αστυνομία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών", προστίθεται.

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου