Ο σύζυγος που κατακρεούργησε τη μάνα των παιδιών του - «Έτο εσκότωσα ένα κτηνό»

Το πάθος, η ζήλια και ο εθισμός του στο αλκοόλ ήταν αυτά που οδήγησαν τον 40χρονο Τ.Π να σφάξει τη γυναίκα του ανήμερα των Χριστουγέννων το 1986 στη Λευκωσία, ο οποίος την κατακρεούργησε στην κυριολεξία με ένα χασαπομάχαιρο.

Τα ΜΜΕ, τότε, μιλούσαν για «πρωτοφανή αγριότητα» και συζυγοκτονία που κυοφορήθηκε πριν από αρκετό καιρό από το έγκλημα μέσα από μια σειρά οικογενειακών προβλημάτων ενώ ο 40χρονος είχε προμελετήσει προ καιρού το φονικό.

Δεκαπέντε ημέρες πριν να σκοτώσει τη 42χρονη σύζυγο του, ο 40χρονος εξασφάλισε ένα μπαλτά και ένα μαχαίρι και αφού μετέβη στην οικία της μεγαλύτερης του κόρης όπου την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε για να σκοτώσει τη μητέρα της. Ωστόσο, το φονικό την συγκεκριμένη ημέρα είχε αποτραπεί αφού η κόρη του κατάφερε να τον ηρεμήσει και να τον πείσει να αφήσει τα φονικά όπλα ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία στην οποία παρέδωσε τον μπαλτά και το μαχαίρι.

Ωστόσο, αφού η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έλαβαν οποιαδήποτε μέτρα εναντίον του 40χρονου για αποτροπή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας, 15 ημέρες μετά ο Τ.Π έκανε πράξη τα δολοφονικά του σχέδια…

Το πρωϊνό ανήμερα των Χριστουγέννων…

Ο 40χρονος μετέβη το πρωί στο κρεοπωλείο με την πρόφαση ότι «θα έσφαζε μια λόττα», εξασφάλισε από τον χασάπη ένα δίκοπο μεγάλο μαχαίρι.

Στη συνέχεια, γύρω στις 10 και 50 το πρωί, μετέβη στην οικία της εν διαστάσει συζύγου της, η οποία βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τα δυο ανήλικα παιδιά τους (είχαν 7 παιδιά), τα οποία κατάφερε να απομακρύνει από το σημείο και να εξέλθουν από το σπίτι, αφού τους είπε ότι είχε να συζητήσει κάτι σοβαρό με τη μητέρα τους.

Και ενώ συζητούταν, σε κάποια στιγμή η άτυχη 42χρονη κοίταζε αλλού με αποτέλεσμα ο 40χρονος να ανασύρει το φονικό όπλο και να της καρφώσει πισώπλατα μια μαχαιριά.

Η 42χρονη σωριάστηκε στο έδαφος και ακολούθως ο μανιακός συζυγοκτόνος πήγε από πάνω της και άρχισε να την χτυπά ανελέητα στο στήθος, στην κοιλιά, στο λαιμό και σε όλο της το σώμα ενώ οι μαχαιριές ξεπερνούσαν τις 20.

Είδαν την μάνα τους κατακρεουργημένη…

Μετά το φρικτό του έγκλημα, ο 40χρονος παρέμεινε δίπλα από το άψυχο σώμα της συζύγου του και μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος.

Μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί, τα δυο ανήλια αγόρια εισήλθαν στο σαλόνι του σπιτιού τους όπου αντίκρισαν τη μητέρα τους σφαγμένη, με τον πατέρα τους να τους φωνάζει «φύγετε να μη σας σκοτώσω».

Τα παιδιά, φοβισμένα, ταραγμένα και κλαίγοντας έτρεξαν έξω…

Πήγε στο περίπτερα και ομολόγησε το φόνο

Ο 40χρονος ένιωθε ικανοποιημένος μετά το έγκλημα του. Στη συνέχεια έφυγε από τη σκηνή του φόνου και πήγε στο παρακείμενο περίπτερο όπου ανέφερε στην ιδιοκτήτρια «τηλεφωνάτε στην αστυνομία και την έσφαξα».

Σοκαρισμένη η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου κάλεσα αμέσως αστυνομία η οποία έφθασε στο σημείο ενώ ο 40χρονος συζυγοκτόνος περίμενε τους αστυνομικούς για να παραδοθεί.

Ο Τ.Π και η σύζυγος του αντιμετώπιζαν οικογενειακά προβλήματα ενώ είχαν απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία. Ο 40χρονος κατέφευγε στο αλκοόλ και όσες προσπάθειες και αν έκανε για αποτοξίνωση, είχαν αποτύχει…

«Έτο εσκότωσα ένα κτηνό…»

Την επόμενη ημέρα της σύλληψης του ο 40χρονος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και ο δικαστής είχε αναφέρει στον ανακριτή της αστυνομίας ότι χρειάζονται περισσότερες μαρτυρίες που συνδέουν τον ύποπτο και τον φόνο εκ προμελέτης.

Τότε, ο 40χρονος απευθύνθηκε στον δικαστή όπου του ανέφερε «αφού παραδέχομαι ήντα ζητάτε παραπάνω…».

Επίσης, ο συζυγοκτόνος δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος. Αντιθέτως, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε «έτο εσκότωσα ένα κτηνό…»

*Οι εν λόγω αναδρομές στο παρελθόν γίνονται στο πλαίσιο του αστυνομικό ρεπορτάζ μιας άλλης εποχής. Τα γεγονότα είναι βασισμένα σε αποφάσεις των δικαστηρίων και στα όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ.

Διαβάστε άλλα αφιερώματα εδώ: 

Δειτε Επισης

Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»