«Κύμα» ανθρωπιάς για στήριξη του άτυχου Δαμιανού – Η αλήθεια της οικογένειας

Πάλεψε, νίκησε αλλά η μοίρα του επιφύλαξε άλλα… Ο Δαμιανός, ο μικρός μαχητής, βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των αγγέλων…
 
Η ιστορία του 13χρονου Δαμιανού Παχύ από την Ανάγυια, δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο.
 
Ένα παιδί, που πάλεψε με τον καρκίνο, κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε στις αρχές του καλοκαιριού γεμάτος όνειρα, λέγοντας στην οικογένεια και του φίλους του «θέλω να ζήσω». Και τα κατάφερε,… Πάλεψε γενναία και νίκησε τον καρκίνο.
 
Λίγους μήνες όμως αργότερα, ο Δαμιανός «έσβησε» στην άσφαλτο αφού ενώ βρισκόταν για βόλτα με τα ποδήλατα με τους φίλους του, ένας διερχόμενος οδηγός τον παρέσυρε στον θάνατο…
 
Η οικογένεια του άτυχου Δαμιανού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και η μητέρα του 13χρονου δίνει μόνη της καθημερινά το δικό της αγώνα, για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της.
 
Ο Δαμιανός έχει άλλα 4 αδέλφια, 15-18 ετών, ενώ η μητέρα του είναι διαζευγμένη και η μεγαλύτερη του αδελφή έχει ένα παιδί 8 μηνών.
 
Μιλώντας στο REPORTER, στενό συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας ανέφερε ότι «ακούστηκαν πολλά και ότι η μητέρα δεν είχε ούτε φαγητό να προσφέρει στα παιδιά της. Ήταν υπερβολές. Η πραγματικότητα είναι ότι ναι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η μητέρα εάν τη ρωτήσεις μπορεί να μην κρατά τίποτα χρήματα για τον εαυτό της αλλά στερείται τα πάντα για να προσφέρει στα παιδιά της. Κάθε 3-4 μήνες όταν και εάν λάβει τη διατροφή από το σύζυγο της το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αγοράσει ρούχα και πράγματα για αυτά τα παιδιά».
 
Επίσης, το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο ξεκαθάρισε ότι ο Δαμιανός «δεν ήταν ορφανός όπως κάποιοι ανέφεραν» ενώ όλοι οι συγγενείς και φίλοι στηρίζουν την οικογένεια του Δαμιανού, η οποία έχει αξιοπρέπεια.
 
Με το άκουσμα της ιστορίας του 13χρονου και μετά την έκκληση για οικονομική βοήθεια για στήριξη της οικογένειας, οι Κύπριοι για άλλη μια φορά έδειξαν την ανθρωπιά τους.
 
Πολλοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν και προσφέρονται να βοηθήσουν είτε για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του Δαμιανού, είτε για να προσφέρουν στήριξη στην οικογένεια του.
 
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορούν να καταθέσουν χρήματα είναι:
CY 38007033100000000041006344 (ΣΠΕ Στροβόλου. Περιγραφή: Δαμιανός)
 
Η κηδεία του 13χρονου θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα από τον ιερό να Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι. Έκκληση της οικογένειας και των φίκων του Δαμιανού, όπως όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στην κηδεία να είναι ντυμένα στα άσπρα. Αντί στεφάνια θα γίνονται εισφορές για την οικογένεια.
 
Η οικογένεια ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξη του.
 
    

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου